Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Uçaklar Galatasaray'a yıldız taşıyacak'

Düzenleyen:
'Uçaklar Galatasaray'a yıldız taşıyacak'

SPOR Haberleri

Özbek “Igor Tudor, Cenk Ergün ve scout ekibi çok titiz bir çalışma hazırladı. Önümüzdeki hafta Galatasaray uçakları İstanbul’a inmeye başlayacak” dedi.

Yeni sezon öncesi Galatasaray’da hareketli günler yaşanırken, Başkan Dursun Özbek DHA’ya açıklamalarda bulundu. Bütün camianın merakla beklediği transferler hakkında müjde veren Özbek, “Takımın geçen yılki gösterdiği performans çerçevesinde eksiklikleri net olarak ortaya çıktı. Bunlara bağlı olarak da Sayın Tudor ile Sportif Direktör Cenk Ergün ve scout ekibi çok titiz bir çalışma hazırladı. İsimler belirlendi. Her mevkide birkaç isim olmak üzere. Bu manada epeydir çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Galatasaray uçakları İstanbul’a inmeye başlayacak” dedi.  Özbek taraftarların iyi bir takım kuracaklarına inanmalarını istedi. 

Titiz çalışıyoruz

Transferde ince eleyip sık dokuduklarını söyleyen Özbek “Transfer konusu hassas bir iş. Parasında anlaşırsın, şartlarında anlaşamazsın. Şartlarında anlaşırsın, süresinde anlaşamazsın. Yani atılan imzalar, verilen ya da alınan haklar geri dönmüyor artık. Sadece bugünü bayram yapmak için ileriye dönük Galatasaray haklarından fedakârlık etmeyi yanlış buluyorum. Bu yüzden elimizden gelen bütün gayretle, bütün titizlikle, kontratların Galatasaray için çok iyi tecelli etmesine çalışıyoruz. Süreler bundan dolayı uzuyor. Dolayısıyla bize elimizi çabuk tutmak için her şeyi yapıyoruz. İnşallah çok kısa sürede de sevindirici haberlere taraftarlarımıza vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Futbolcu hoca değiştiremez

Dursun Özbek, Kasımpaşa maçından sonra soyunma odasında yaşanan olaylar hakkında da açıklamalarda bulundu. Özbek, “Futbolcuların teknik direktörü, değiştirelim teklifi oldu mu?” sorusuna, “Böyle bir soru olur mu? Hangi oyuncu buna cesaret edebilir. Onların görevi sahada performanslarını sergilemek. Hiçbir şekilde oyuncu bunu ağzına dahi alamaz” diye konuştu.  

Kombineleri locaları alın

Dursun Özbek taraftara seslenip “Galatasaray’a küsmek olmaz” dedi. Taraftarların tribüne dönmesini istediğini söyleyen Özbek, “Bu sene onlardan çok büyük beklentimiz var. Dolayısıyla Galatasaray’a küsmek darılmak olmaz. Herkes gelsin kombinesi, locasını alsın. Ve Galatasaray’a destek vermek için stada gelsinler. Ben bu sene olağanüstü bir destek bekliyorum” diye konuştu. 

Florya’da topbaşı

Galatasaray yeni sezonu bugün açıyor. Ligi dördüncü bitirdiği için Avrupa kupalarına ikinci ön eleme turundan başlayacak olan sarı-kırmızılılar rakiplerine göre sezonu da mecburen daha erken açmış olacak. Sarı-kırmızılılar, Igor Tudor yönetiminde Florya’da toplanarak sezonun ilk antrenmanını gerçekleştirecek. 

Imbula, Atiba gibi

Galatasaray’da teknik direktör Igor Tudor ve Sportif Direktör Cenk Ergün Fransız orta saha oyuncusu Giannelli Imbula’nın, takıma etkisinin, Beşiktaşlı Atiba Hutchinson gibi olacağını düşünüyor. Imbula ayağa oynaması, açık alanları kapatması, fizik gücüyle dikkat çekiyor.

Son söz hocanın 

Galatasaray’da geçen yıl kiralık olarak forma giyen Josue’nin durumu henüz netleşmedi. Portekizli oyuncu sarı-kırmızılı takımda uzun yıllar forma giymek istediğini yönetime iletti, Sportif Direktör Cenk Ergün de bu konuda Tudor’dan son kararını vermesi istedi. Hırvat hoca onay verdiği takdirde oyuncunun kulübü Porto ile yeniden masaya oturulacak. 

Sözleşme sıkıntısı

Galatasaray’da geçen sezon skora en çok etki eden futbolculardan biri olan Yasin Öztekin’le hâlâ yeni sözleşme yapılmadı. Şu anki kontratına göre Galatasaray’daki son sezonuna giren 30 yaşındaki futbolcunun her geçen stresi artıyor. Yasin en yakın zamanda sözleşmesini uzatıp kampta kafasının rahat olmasını arzuluyor.

Tudor’un prensi

Yeni sezon çalışmalarına bugün başlayacak Galatasaray’da, Sinan Gümüş takımın en gözde isimleri arasında. Sezon ortasında genç oyuncuyla yıldızı barışmayan Igor Tudor geçmişi tamamen unuturken, Sinan’dan son haftalardaki performansı bütün seneye yaymasını istiyor. Hırvat hoca bu nedenle de yardımcılarından yetenekli futbolcuya özel programlar hazırlanmasını istedi. Sinan kamp boyunca ekstra çalışmalar yapacak.

Gözler torbada

Galatasaray’ın, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi bugün saat 15.30 çekilecek kuralar neticesinde belli olacak. İsviçre’nin Nyon kentindeki gerçekleşecek kura çekimine, 1. ön eleme turunda 100, 2. ön eleme turunda ise 16 takım katılacak. Galatasaray turnuvaya 2. ön eleme turundan başlayacak ve rakibinin ilk ön eleme turunda hangi eşleşmeden geleceği belli olacak. Sarı-kırmızılılar bu turda maçlarını 13 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Sneijder'e kapı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Teknik Direktör Igor Tudor’a güven verirken, takımın yıldızı Wesley Sneijder’i daha da kaygılandırdı. Özbek doğrudan, net şekilde, “Tudor’a güveniyoruz. Galatasaray’ın 2017-2018 dönemindeki koçu Sayın Igor Tudor. Bunda da herhangi bir değişiklik, fikir değişikliği böyle bir şey söz konusu değil” dedi. Sneijder’in geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamada ise sözlerini “Yorum yapmak yanlış” diye bitirmesi bu konuda berraklığın olmadığını ortaya koydu. Başkan Özbek, “Sneijder, Galatasaray’ın futbolcusu şu anda hala 1 senelik kontratımız var. Şuna katılmıyorum. Tudor Sneijder’i istemiyor. Böyle bir şey yok böyle bir şey olamaz da zaten” dedi ama “Kalıp, sözleşmesini tamamlayacak, satmayacağız” şeklinde kesin bir ifade kullanmadı.  

Bir kendisini görelim

Sneijder’den gitmek istediğine dair teklif gelip, gelmediği sorusuna Özbek “Bugün itibarıyla hâlâ kontratı devam eden bir oyuncu hiçbir şey konuşulmamış bu manada. Bir yorum yapmak bence yanlış” derken, menajerinin bu konuda kendileriyle görüştüğünü de doğruladı. Özbek “Sneijder, tabii bize bir transfer olasılığında nasıl davranacağımızı konusunu menajeri vasıtasıyla sordu. Evet, yakın bir zamanda oldu. Şimdi biz de kendisini bir görelim. Çünkü Sneijder de Galatasaray’a güzel hizmetler vermiş bir sporcu. Tabi her iki tarafın da menfaatlerini düşünerek bu konuda karar alırız” diyerek Sneijder’e kapıyı açık bıraktı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...