Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lice'de uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği bulundu

Düzenleyen:
Lice'de uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği bulundu

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Ortaç köyündeki operasyon sırasında teröristlerin kara yoluna tuzakladığı yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu ile güçlendirilen patlayıcı düzeneği güvenlik güçlerince imha edildi. Narkoterörle mücadele kapsamında bir ton 185 kilogram esrar ile 669 bin 115 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın 6 ilçesi, 104 köy ile bağlı mezraları kapsayan ve yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı 'Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan' operasyonu devam ederken, operasyon kapsamında Lice'nin Ortaç köyü yoluna 100 kilo amanyum nitrat ve alüminyum tozu ile güçlendirilmiş uzaktan kumandalı olarak tuzaklanan el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 28 Mayıs'ta başlatılan operasyonun devam ettiği belirtilerek, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 4 mağara içinde ve çevresinde yapılan detaylı aramada, 12 kiloluk 6 mutfak tüpü 2 kiloluk 2 piknik tüpü, 16 büyük pil, 1 vantilatör, 1 koli bandı ele geçirildiği ve Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile malzemelerin kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. Lice İlçesi, Ortaç Köyü mülki sınırları içerisinde karayolu kenarına 12 kiloluk 2 tüp içerisine yaklaşık 100 kilo amonyum nitrat ve alüminyüm tozu ile güçlendirilerek hazırlanmış,  uzaktan kumandalı olarak yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Patlayıcı düzeneği Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinden çıkarılarak, emniyetli bir bölgede tahrip edilmiştir" denildi. 

BİN 185 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Söz konusu operasyon kapsamında bin 185 kilo esrar, 669 bin 115 kök hintkeneviri ele geçirildiği belirtilen Valilik açıklamasında, "Kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, söz konusu uyuşturucu maddesi muhafaza altına, 1 şahıs ise gözaltına alınmıştır" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...