Başbakan: Zehirlenme olayıyla ilgili şüpheler var, yemek ihale dışına çıkarılacak

Düzenleyen:
Başbakan: Zehirlenme olayıyla ilgili şüpheler var, yemek ihale dışına çıkarılacak

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım, Manisa’da askerlerin zehirlenme olayıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörümüz Yücel Koç'un da aralarında bulunduğu Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. 

731 askerin zehirlendiği Manisa’da meydana gelen olayla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, ‘’Manisa'daki zehirlenme olayı bütün boyutlarıyla araştırılıyor. Kışlalarda yemek Kamu İhale Kanunu'nun dışına çıkarılacak.  Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli savunma bakanlığı belirleyecek. Ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var. Onların üzerine gitmek... Bu tür olayların yaşanmaması için ilave tedbirler alınacak’’ dedi.                       

Başbakan, Yunanistan programının öğleden sonraki kısmında ilk önce Gümülcine Kırmahellesi caminde soydaşlarımızla bir araya geldi.  Ardından Gümülcine Başkonsolosluğuna geçerek, halk tarafından seçilen İskece Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif'i kabul etti. 

Kozlukebir ve Mustafçova Belediye Başkanları, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı ile çeşitli azınlık dernek başkanlarının yer aldığı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini kabul eden Başbakan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da doğduğu Gümülcine Kozlukebir Köyünü ziyaret etti. 

Kurcali Köyü iftar programından sonra Kozlukebir Köyüne geçen Başbakan, burada ilk olarak belediyeyi ziyaret etti.  Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in karşıladığı Yıldırım, mihmandar Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanitidis ile kısa bir görüşme yaptı. Ziyarete Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakan Ahmet Arslan da eşlik etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...