Hamaney'den Trump'a sert tepki: Serseri, sağa sola bıçak sallıyor

Düzenleyen:
Hamaney'den Trump'a sert tepki: Serseri, sağa sola bıçak sallıyor

DÜNYA Haberleri

İran'ın dini lideri Hamaney, ABD Başkanı Trupm için, "Serserilik âlemine yeni girenler gibi rastgele sağa sola bıçak sallıyorlar." benzetmesi yapıp, "Dikkate almayın" gibi ifadeler kullandı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD yeni yönetimini "toy ve tecrübesiz" olmakla suçlayarak, Trump'ın İran'a yönelik tutumunu "dikkate alınmayacak yaygaralar" diye tanımladı.

"SERSERİLİK ÂLEMİNE YENİ GİRMİŞ" BENZETMESİ YAPTI

Suriye ve Irak'taki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin ailelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Hamaney, Beyaz Saray'daki yeni yönetim için "serserilik âlemine yeni girmiş bıçak sallayanlar" benzetmesinde bulundu.

"TOY VE TECRÜBESİZLER"

İran dini lideri, "Bunlar toy ve tecrübesizler. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Serserilik âlemine yeni girenler gibi rastgele sağa sola bıçak sallıyorlar. Ağızlarının içinden tokadı yediklerinde o zaman dünyadaki hesap kitabın nasıl olduğunu anlarlar" diye konuştu.

"YAGARALARINI DİKKATE ALMAYIN"

İran'ın devrimin kuruluşundan beri son 38 yılda sürekli ABD'nin düşmanca tutumuyla karşı karşıya olduğunu savunan Hamaney, Trump'ın ismini zikretmeden, " ABD'de yeni iş başına gelmiş bu adamın yaygaralarını dikkate almayın. Bunlar yeni şeyler değil. İran sağlam ayaktadır. Bilsinler onlar bize değil, asıl biz onlara tokattı atarız" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...