İstihdamdan ayda 1.7 milyar TL

İstihdamdan ayda 1.7 milyar TL

Ekonomi Haberleri

İzmir'de PhilSa'nın istihdam seferberliği kapsamında düzenlediği staj programını tamamlayarak işe başlayan 14 kişi için tören düzenlendi.

Törenin ardından gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, yılbaşından bugüne kadar 1.2 milyon kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında işe başladığını hatırlatarak, "6 ayda iş sahibi yapılan 1.2 milyon kişinin asgari ücret üzerinden maaş alsa bile ayda 1 milyar 680 milyon lira ekonomiye kazandırıldı. Bu maaşı alan kardeşimiz alışveriş yapıyor. Ekonomi çarkının dönmesine katkı sağlıyor. Yılsonunda 2 milyon ek istihdama ulaşıldığında 2.8 milyar lira fazladan para piyasada dönecek. Bu da ekonomiye 32.8 milyar lira katkı demek" dedi. İşini değiştirmek isteyene iş koçu atadıklarını söyleyen Kabak, "Kendilerini en iyi mesleğe yönlendiriyoruz" diye konuştu.

İSTİHDAMA KATKIMIZ SÜRECEK PHILSA'NIN
İŞKUR ile düzenlediği 'PhiDe' programına katılan 14 kursiyer Torbalı fabrikasında istihdam edilecek. PhilSA Genel Müdürü Enrique Jimenez, şirket olarak istihdama katkılarını sürdüreceklerini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...