Her 20 dakikada 1 kişi ülkesini terk ediyor

Düzenleyen:
Her 20 dakikada 1 kişi ülkesini terk ediyor

DÜNYA Haberleri

İç savaşlar başta olmak üzere çeşitli sebeplerden vatanlarından ayrılan mültecilerin sayısı geçtiğimiz yıl rekor kırarak 35 milyon 600 bin kişiye ulaştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) dünya genelinde ülkeleri içinde veya ülkelerini terk etmek zorunda kalarak mülteci konumunda bulunan kişilerin sayısının rekor düzeye çıktığını açıkladı.  
UNHCR tarafından yayınlanan raporda; 2016 yılında savaşlar, terör, tabi afetler, salgın hastalıklar ve açıklık gibi sebeplerden dolayı yaşadığı yerleri terk ederek mülteci konumunda bulunanların sayısının 65 milyon 600 bin kişiye ulaştığını duyurdu. Mülteci konumunda bulunanların her beş kişiden birinin Suriyeli olduğu, mülteci sayısı 2015 yılına oranla 300 bir arttığı ve 1997 yılına nazaran ise iki katına çıktığı belirtildi. Vatanlarını terk etmek zorunda bulunan mültecilerin üçte birinin 22,5 milyonunun ülkesi dışında başka bir ülkeye kaçtığını ve 40.4 milyonunun ülkesi içinde başka bir bölgeye göç etmek zorunda kaldığı ifade edildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, 2016 yılında 10,3 milyon mültecinin evlerine döndüğünü ve kısa bir zaman sonra çıkar karışıklık yüzünden tekrar yurtlarını terk etmek zorunda olduklarına dikkati çekti. Ülke içinde ve ülkesi dışına mülteci konumunda bulunan ülkeler sıralamasında 12 milyon mülteci ile Suriye liste başı olurken, 7,7 milyon göçmen ile Kolombiya ikinci , Afganistan 4,7 milyonla üçüncü, Irak 4,2 milyonla dördüncü ve beşinci sırada ise 3,3 milyonla Güney Sudan yer aldı. Kongo, Somali, Nijerya, Ukrayna ve Yemen gibi ülkeler ilk on ülke arasında yer aldığı belirtildi. Birleşmiş Ayrıca raporunda her 20 dakika bir kişi ülkesinin terk ettiği bildirildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...