Tüketiciye önemli uyarı: Çikolata buzdolabında saklanmamalı

Düzenleyen:
Tüketiciye önemli uyarı: Çikolata buzdolabında saklanmamalı

Ekonomi Haberleri

Şekerli mamuller ve çikolata markası Ülker, tüketicileri çikolata ve şeker alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgilendiriyor.

Özellikle bayramlarda merdiven altı üretimin arttığını, tüketicilerin sağlıklarını tehlikeye, paralarını sokağa atmaması gerektiğini belirten yetkililer, alınan çikolatayla ilgili olarak da “Çikolatanın görünümü parlak olmalı. Üzerinde beyazlama olmamalı. Bu görünüm, ürünün yüksek sıcaklıkta ya da soğukta kaldığını gösterir. En iyi saklama derecesi 18-22 derecedir. Buzdolabında saklamayın” uyarısı yaptı. Yetkililer ayrıca, “Çikolata ambalajı ürünü tamamen sarmalı. Şekerlemede ise ambalaj tam kapalı ve 30 derecenin altında kalmalı” dedi.

Şekeri bayramda yiyoruz

Avrupa’da 7-8 kilogram olan çikolata tüketimi Türkiye’de 3,1 kilogram. Tüketici, paketli çikolatayı hediye götürüp dökmeyi evinde ikram ediyor. İkramlık şekerlemenin yüzde 50’sini bayramda tüketen Türkiye, daha çok fındık, fıstık çeşnili ve krema dolgulu tercih ediyor.

Tüketiciye önemli uyarı: Çikolata buzdolabında saklanmamalı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...