Aycı: Şirketini THY’ye satmak isteyen var

Düzenleyen:
Aycı: Şirketini THY’ye satmak isteyen var

Ekonomi Haberleri

THY Yönetim Kurulu Başkanı “Dünyada bizimle beraber hava yolu kurmak isteyen veya hava yolunu bize satmak isteyen şirketler var. Fırsatları inceliyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı “Geçen yıl son çeyrekte 386 milyon dolar kazanarak, yıl içinde oluşan zararı silip süpürdük. Bu yıla da güçlü girdik” dedi. Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası’na konuk olan Aycı “Bu yıl mayıs ayında yolcu sayısı özellikle dış hatta yüzde 6,7 arttı, kargo ise yüzde 33 yükseldi. Rakamları yeniden büyütmeye, yolcu sayısını yeniden artırmaya başladık. Yüzde 30 ziyaretçi sayısı gerilemesine rağmen, yaptığımız çalışmalarla sivil havacılıkta uçan yolcu sayısı sadece yüzde 8 geriledi. Japon yeni borçlanma riskinin aşağı çekilmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Kimse THY’nin bu krizlere karşı dayanıklılığını ve yeniden gösterdiği büyüme performansını küçümsemesin. Çok yakında kârlılığın da bunu takip ettiği ve gelirlerin arttığı bir performans göreceğiz” diye konuştu. THY’ye dışarıdan talepler olduğunu açıklayan İlker Aycı, şöyle devam etti: Dünyada bizimle beraber hava yolu kurmak isteyen veya hava yolunu bize satmak isteyen şirketler var. Biz de bunları takip ediyoruz. Fırsatları inceliyoruz. Bizim Uzak Doğu, özellikle Çin ve Hindistan pazarı ile Amerika pazarı gibi hedeflerimiz var. Gelecekte bu pazarlarda nasıl pozisyon alacağımızı, ne şekilde yapılarla, iş birlikleriyle ilerleyeceğimiz konusunu şu anda çok ciddi değerlendiriyoruz. Olgunlaştığında, kamuoyuna açıklayacağız.

ANADOLU JET DIŞA UÇACAK

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı “Bir müjde daha vereyim; Anadolu Jet’i dönüştürüyoruz. Geçen yılki olaylar olmasaydı, Anadolu Jet dönüşümünü tamamlamış olacaktı. Her şeyiyle yenilenmiş bir Anadolu Jet, sadece yurt içiyle kalmayıp yurt dışına da uçan bir şirket olacak. Ankara merkezli bir şirket. THY’de de yapısal dönüşümleri ertelemeyeceğiz, çok uzun olmayan bir süreçte bunları tamamlayacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...