Katar ambargosu denizden aşılacak

Düzenleyen:
Katar ambargosu denizden aşılacak

Ekonomi Haberleri

Katarlı iş adamı Abdüllatif el-Meer tarafından Türkiye’de kurulan QTLogistic firması Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar’a gıda ihracatı için hava yolu dışında yeni bir çözüm üretti.

Dondurulmuş ürün taşıyabilen kargo gemileriyle Türk ihracatçıların ürünlerini Katar’a ulaştırmayı planlayan şirketin teklifi, Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul gördü. Bakanlığın desteği ile girişimlerde bulunan şirket, ilk aşamada kiralanan Green Guatemala gemisini İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Batı Çim Limanı’na getirdi. Bakanlığın yardımlarıyla ulaşılan 6 Türk firması yumurta, süt, yaş sebze ve meyve ile yemeklik sıvı yağları limana ulaştırdı. Onlarca kamyonla limana ulaştırılan 4 bin ton ağırlığındaki gıda ürünleri, gemiye yüklenmeye başlandı. Geminin bugün yola çıkacağını belirten QTLogistic Genel Müdiresi İpek Demirci “Katar’a uygulanan ambargo sebebiyle komşu ülkelerden kara yoluyla ithalat yolu zaten kapandı. Özellikle gıda ürünlerinde sıkıntı yaşıyorlar. Geriye hava ve deniz yolu kaldı. Hava yolunda hem tek seferde kısıtlı miktarda kargo taşındığı, hem de taşıma ücretleri yüksek olduğu için denizyolunu tercih ettik. Şu an bu gemiyle 60 uçağın götürebileceği kargoyu tek seferde yükleyip, 10 günde Katar’a ulaştırma kapasitesine sahibiz” dedi. Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar’a ambargo sonrası 71 uçakla 5 bin ton gıda sevkiyatı yapıldığını açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...