Ronaldo gemileri yaktı, parası olan koştu

Düzenleyen:
Ronaldo gemileri yaktı, parası olan koştu

SPOR Haberleri

Manchester United, City ve PSG ile Çinliler sırada, bonservisi için şimdiden 200 milyon avro gözden çıkarılmış durumda.

Dünya futbolunda aktif futbolcular arasında “Ronaldo mu, Messi mi?” tartışmaları yapılır ama en güzel cevap sahada kupalarla verilir. Bu cevabı veren de genelde gerek kulüp bazında olsun gerek Milli Takım düzeyinde Cristiano Ronaldo’dur. Ve o Ronaldo, 8 yıldır formasını giydiği ve neredeyse kırmadık rekor bırakmadığı Real Madrid’den ayrılıyor. Gerekçe ne? İspanya’da vergi kaçırmakla suçlanması ve kulübü Real Madrid’in de yeterince kendine sahip çıkmadığı düşüncesi. Her ne kadar Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Ronaldo’nun ayrılık kararını yeniden gözden geçirmesi adına ikna çabalarında bulunduysa da sonuç alamadı. 

Yıllık kazancı 93 milyon 

Menajeri ve yakın çevresinin açıklamalarına bakılırsa ayrılık kaçınılmaz görünüyor. Ki ünlü yıldız Instagram hesabından mesajlar veriyor. Sus işareti fotoğrafını koyup “Bazen en iyi cevap sessiz kalmaktır” diyor. Geçelim sıcak gelişmelere ve transfer iddialarına... Geçen sezon gerek saha içi gerek saha dışı gelirleriyle 93 milyon dolarlık bir kazanca imza atan Ronaldo’nun Real Madrid ile 2021 yılına kadar mukavelesi var. Her ne kadar mukavelesinde serbest kalma maddesi 1 milyon avro olarak görülse de Real Madrid 400 milyon avroluk bonservis bedeliyle oyuncunun gidişine taş koyabileceğini düşünüyor. Parası olan dünya devleri ise sırada bekliyor.

Yıllık 30 milyon avro

Öne çıkan kulüp kuşkusuz Real Madrid’den önceki evi Manchester United. İddialara göre Ronaldo ile ön görüşme yapıldı.  M.United paket teklife hazır. Düşünce Ronaldo+Morata’ya karşılık Real Madrid’e 200 bin avro bonservis ücreti ve kaleci De Gea’yı vermek. Çinliler ve Manchester City de Ronaldo gelişmelerini yakından takip ediyor.  PSG de çok ciddi. Corriere dello Sport’un haberine göre Fransız ekibi, 140 milyon avro bonservis bedeli ödemeye hazır. Oyuncuya da yıllık 30 milyon avro vermiyi düşünüyor. 

ManU'dan müthiş teklif

Ronaldo ile ilgili en çarpıcı iddia İngiliz basınından geldi. Daily Mirror gazetesi, Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Manchester United’ın Portekizli yıldız için 175 milyon sterlini gözden çıkardığını iddia etti. İngiliz kulübünün 200 milyon avroyu bulan paranın yanı sıra Real Madrid’in de istediği İspanyol kaleci De Gea’yı vermeye hazır olduğu belirtildi. Eğer Real Madrid bu teklifi kabul ederse Ronaldo 8 sezon sonra yeniden Old Trafford’da top koşturacak.

Hala oynuyor

Geçen sezon Portekiz Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olma mutluluğunu yaşayan Ronaldo, Real Madrid’de bu sezon şampiyonluk gördü. Ardından Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırdı, dev arenada Gol Kralı oldu. Yetmezmiş gibi şimdi de Rusya’da Portekiz Milli Takımı ile Konfederasyonlar Kupası’nda ter döküyor. Ve önceki gün Quaresma ile birlikte 2-2 biten Meksika maçında gol kaydetti. Birçok meslektaşının tatil yapıp güneşlendiği zaman diliminde.

32'lik delikanlı

5 Şubat 1985’te Portekiz’de bir çocuk dünyaya gelir. Kim bilebilir ki o çocuğun bugün dünyanın en iyi topçusu olacağını... Yaş 32 ama o 20’li yaşlardaki gibi değer görüyor ve paylaşılamıyor. Kariyerinde sadece 3 kulüp bulunuyor. Sporting Lizbon’da başlayan profesyonel kariyer 6 sezon Manchester United’da 8 sezon da Real Madrid’de sürdü. 2003’te 19 milyon avroya M.United’a geçen CR7, 2009’da da 94 milyon avro (o dönem rekordu) bedelle Real Madrid’li olmuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...