Potaya 'yabancıyız'

Düzenleyen:
Potaya 'yabancıyız'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla noktalanan Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 2016-2017 sezonunda yabancı oyuncuların yerli oyunculardan çok daha fazla şans bulması dikkat çekti.

Ligde mücadele eden 16 takımda 119’u Türk, 135’i de yabancı olmak üzere toplam 254 oyuncu görev yaparken,  oynanan maçların yüzde 75,24’ünde yabancı, yüzde 24,76’ısında ise Türk oyuncular forma giydi. Şampiyon Fenerbahçe’de Türk oyuncuların görev süresi yüzde 19,27’de kalırken, sezon başında genç Türk oyunculara yatırım yapan Yeşilgiresun Bedediyespor yüzde 42,87 ile yerli oyuncuların en fazla süre bulduğu takım oldu. Bireysel istatistiklerde de yabancı oyuncuların ön planda olduğu görülürken, sayı ve ribaund krallıklarında ilk 20 sırasında hiçbir Türk oyuncu yer almadı. Ligde  atılan sayıların yüzde 80,6’sı yabancı, yüzde 19,4’ü ise Türk oyunculardan geldi. Yerlilerin skora en fazla katkı sağladığı ekip yüzde 32,69 ile Yeşilgiresun Belediyespor, en az sayı bulduğu takım ise yüzde 5,6 ile Gaziantep Basketbol’du. Yabancılarda Yeşilgiresun Belediyespor’dan Ricky Ledo 21,18, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’den Shannon Shorter 20,14 ve Banvit’ten Jordan Theodore ise 18,35 sayı ortalamalarıyla en çok sayı atan oyunculardı. Asist krallığında ise TOFAŞ’ta oynayan Barış Ermiş altıncı, Galatasaray forması giyen Sinan Güler ise sekizinci oldu. Bu arada ligde 9 oyuncu iki farklı takımda süre aldı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...