Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerikalı öğrenciler, YEE'nin Türkçe Yaz Okuluna katılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Amerikalı öğrenciler, YEE'nin Türkçe Yaz Okuluna katılacak

EĞİTİM Haberleri  / AA

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) her yıl temmuz ve ağustos aylarında Türkiye'de düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu” programına bu yıl ilk kez ABD’den katılacak California Üniversitesi öğrencileri, Los Angeles’taki bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Yunus Emre Enstitüsünün 2009 yılından bu yana her yıl düzenlediği "Türkçe Yaz Okulu" programı bu sene ilk kez ABD’ye kapılarını açtı.

Kısa bir süre önce başkent Washington'daki yeni yerinde çalışmalarına başlayan ABD YEE Ofisi, California Üniversitesi Irvine Kampüsünden yaz okuluna katılacak 5 öğrenciyi Los Angeles'taki bilgilendirme toplantısında buluşturdu.

"Amacımız gönül köprüsü kurmak"

ABD Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Halid Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu çalışmayla ABD'den Türkiye'ye "gönül köprüsü" kurmayı amaçladıklarını belirtti.

Yaz okuluna dünyanın birçok ülkesinden bugüne kadar çok sayıda öğrencinin katıldığını söyleyen Bulut, bu yıl ilk kez ABD'den öğrenci göndermenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Bulut, California'dan 5, Michigan ve Philadelphia üniversitelerinden de 7 olmak üzere toplam 12 Amerikalı öğrenciyi bu yaz Türkiye'ye götürmeyi hedeflediklerini kaydederek programa katılan öğrencilerin, Türk kültürünün tanıtımı kapsamında farklı şehirlerde Türkçe kursları alacağını anlattı.

Türkiye'ye gidecek öğrencilerin heyecanı

ABD YEE'nin Los Angeles'ta organize ettiği buluşmada Amerikalı öğrencilere, Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Aylin Şenyüz Eleveld ve California Üniversitesi Öğretim Üyesi Senem B. Çevik eşlik etti.

Türkiye'ye gidecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, Türkçe öğrenmenin kendileri için son derece önemli bir birikim anlamına geleceğine dikkat çektiler.

Bir ay süreyle devam edecek yaz okulu programına katılan öğrenciler bir yandan Türkçe öğrenirken diğer yandan da Türkiye’nin kültürel ve tarihi güzelliklerini görme imkanı bulacak. Türkçe Yaz Okulu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yapılacak ziyaret ve İstanbul’da düzenlenecek Türkçe şöleniyle son bulacak.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, geçen ay ABD'ye yaptığı çalışma ziyaretinde ABD'deki çalışmalarına hız vereceklerini ve özellikle Türkçenin öğretilmesi ve yaygınlaştırılması için önemli çalışmalara imza atacaklarını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...