HDP'li belediye PKK'lılara ekmek gönderdi

Düzenleyen:
HDP'li belediye PKK'lılara ekmek gönderdi

GÜNDEM Haberleri

Terör soruşturmasında ifade veren Z.Y., belediyenin emriyle Tendürek Dağı'ndaki PKK'lı teröristlere ekmek gönderildiğini itiraf etti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Kasım 2016'da AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığı binasına düzenlenen bombalı saldırı ve ilçede terör örgütüne yardım ettikleri gerekçesiyle 20 kişi hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ELE GEÇİRİLENLER
İddianamede, güvenlik güçlerinin ihbar üzerine sanıklardan Z.Y'nin evine operasyon düzenlediği, evdeki aramada 2 kalaşnikof silah, buna ait şarjör ile mermiler, 2 el bombası ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

AK PARTİ BİNASINA SALDIRAN İSİMLER
İddianamede, sanıklar Z.Y, Y.A. ve E.D'nin AK Parti ilçe başkanlığı binasına yönelik saldırıya katıldıklarının anlaşıldığına yer verilerek, bu nedenle ilgili sevk maddelerince cezalandırılmaları talep edildi.

350-400 EKMEK GÖNDERİLDİ
Sanıklardan Z.Y. ifadesinde, eski ilçe belediye başkanı Tunç'un terör örgütünün isteği doğrultusunda kendisini işe aldığını, belediye fırınından talimatıyla haftada 350-400 ekmeğin Tendürek Dağı'ndaki teröristlere gönderildiğini anlattı.

"BAŞKANIN HABERİ VAR"
İddianamede, Z.Y'nin belediyeye ait ekmek fırınında günde 5 bin ekmek çıkarılmasına rağmen hesap defterine 4 bin 600-4 bin 650 olarak yazıldığını, bunun nedenini sorduğu sanıklardan M.Y'nin kendisine "Tendürek'e gidiyor, başkanın da haberi var, sen işini yap, fazla kurcalama." dediği aktarıldı.

BELEDİYE FIRININDAN HER GÜN EKMEK ÇIKARILDI
Ayrıca Muradiye HDP ilçe yöneticilerinden sanık C.G'nin de 2-3 günde bir belediye fırınına giderek 150-200 ekmek aldığı, ekmekleri nereye götürdüğünü soranlara da "Sana ne." diye cevap verdiği kaydedilen iddianamede, bazı sanıkların da Tendürek Dağı'nda "canlı kalkan" eylemi yaparak teröristlere yardım ettikleri belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...