'Az önce piton öldürdüm' mesajı başına iş açtı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
'Az önce piton öldürdüm' mesajı başına iş açtı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bodrum'da, 2 metrelik bir yılanın fotoğrafını sosyal medya hesabından 'Az önce piton öldürdüm' mesajı ile paylaşan 27 yaşındaki Gökhan Polat'ın cezalandırılması için internette imza kampanyası başlatıldı. Polat yılanı kendisinin öldürmediği, yol kenarında görüp, fotoğrafını şaka amacıyla paylaştığını söyledi.

Bodrum'daki bir restoranda garson olarak çalışan Gökhan Polat, dün öğle saatlerinde Facebook hesabından ölü bir yılan fotoğrafı paylaşıp, üzerine "Az önce piton öldürdüm" notunu düştü. Polat'ın sosyal medyada kısa sürede çok sayıda kişi arasında yayılan bu paylaşımı başına iş açtı. İnternetteki 'www.change.org' isimli sitede Polat için "Nesli Tükenmekte Olan Piton Yılanını Vahşice Öldüren Kişi Cezalandırılsın" adı altında imza kampanyası başlatıldı. Kampanyanın mesajında, "Bir pitonu vahşice katleden Gökhan Polat'ın Hayvanları Koruma Kanunu Madde-4'ü ihlalinden ve sorumlu olduğu eylemi sosyal medya hesabında 'Az önce piton öldürdüm' şeklinde paylaşarak insanları hayvanlara zarar vermeye teşvik etmesinden dolayı, gerekli cezayı almasını istiyoruz. Piton yılanlarının neslinin tükenmesine engel olalım. Hayvanları katledenler cezasız kalmasın" ifadelerine yer verildi.

'Az önce piton öldürdüm' mesajı başına iş açtı
'BEN ÖLDÜRMEDİM, YOL KENARRINDA BULDUM'

Hakkında imza kampanyası başlatıldığını arkadaşlarından öğrenince şoke olduğunu belirten Gökhan Polat, "Yılanı ben öldürmedim, Turgutreis'ten Yalıkavak'a motosikletimle giderken yol kenarında 2 metrelik ölü bir yılan gördüm. Otomobillerin ezdiği sanılan yılanın fotoğrafını çekip, Facebook'ta paylaştım. Kesinlikle ben öldürmedim. Ayrıca yılan piton da değil zaten. Amacım sadece şaka yapmaktı. Başıma böyle bir şeyin geleceğini aklımın ucundan bile geçmedi" dedi.
Yılanın, Türkiye'de sık görülen karayılan olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...