Başbakan Erdoğan, 'Ayaklar, ne zaman baş oldu'

Başbakan Erdoğan, 'Ayaklar, ne zaman baş oldu'

GÜNDEM Haberleri

'Kalkacaksın, sen hükümete adeta Yeniçeri'nin o isyancı grupları gibi, 'Şu valiyi, şu emniyet müdürünü görevden alacaksın' diye ültimatom sallayacaksın. Önce haddini bileceksin. Ne platformu olursan ol."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM grup toplantısında Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi; muhalefeti eleştirdi. "Türkiye üzerine hesabı olanlarla hukuk içinde hesaplaşacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Ama diğer herkesle, 76 milyonla helalleşerek yolumuza devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: "Şiddet, hiçbir zaman zaferin müjdecisi değildir. (Taksim Platformu'nun talepleri) Kabul ettiğimiz temsilcileri saatlerce dinledim. Ama bunların yanında samimi olmayanlar da vardı. Nitekim Başbakan Yardımcımız ile yaptıkları görüşmeden sonra dışarı çıkıp, adeta Yeniçeri'nin o isyancı grupları gibi, 'Şu valiyi, şu emniyet müdürünü görevden alacaksın' gibi ültimatom sallayanlar da vardı. Sen hangi iktidarla konuşuyorsun ya. Bazı yazılı veya görsel medyada olanlar bu tiplere haddini bildirmiyor. Bundan daha büyük haddini bilmemezlik olur mu? Önce haddini bileceksin. Ne platformu olursan ol ya. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı? Böyle bir şey olur mu?.. nbsp;
CHP'NİN KİRLİ ALEVİ OYUNU
Alevi vatandaşlarımızın da gösterilerde kitlesel olarak yer aldığını maalesef gördük. Onların taleplerini bizler gayet iyi anlıyoruz. Alevi açılımı çalışmaları devam ediyor. Problemleri masada çözmeliyiz. CHP, bugüne kadar Alevi vatandaşlarımız için ne yaptı? CHP'nin meseleleri çözmek yerine onları tahrik için hangi kirli planların içinde yer aldığını çok iyi biliyoruz. Tüm Alevi kardeşlerimizin CHP'nin bu kirli tehlikeli oyunlarını görmelerini istiyoruz. Çok sayıda gencimiz maalesef kandırıldı. Harçları kaldırdık. 480 TL burs ve beslenme alıyorsunuz. El insaf ya. nbsp;Bu oyunlar karşısında asla boyun eğmeyeceğiz. Kandil simidi gösteriyorlar. Ama ayakkabı ile girilen, içinde içki içilen camiyi gizliyorlar. 3 gün Dolmabahçe Camii'nden işgal altında kaldı. 3 gün oradan operasyonlarını idare ettiler. 'Otele polis saldırdı' diyorlar. Durup dururken polis otele saldırmadı. O meydanda polisle çatışanlar oraya kaçtı. Oranın sahipleri de onlara gayet güzel ev sahipliği yaptı. Biliyorsunuz yasalarda yataklık etmek suçtur. Bu bir yataklık etme suçudur." nbsp;
DİĞER MESAJLARI
BBC muhabiri nbsp;Girit'e sert eleştiri

İngiliz yayın kurumu BBC muhabiri Selin Girit'in tweetlerine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Söylediği ne biliyor musunuz? 'Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin, 6 ay tüketmeyin. Bizi dinleyecekler' diyor. Alllah aşkına bu nasıl gözü dönmüşlüktür? 'Mesele Gezi Parkı değil' diyorlardı ya. Mesele işte bu. Mesele Türkiye'yi durdurmak. Bu gösterileri fırsat olarak görenler, ekonomimiz üzerinde çok ciddi bir operasyon yapmak istedi fakat tutmadı" ifadelerini kullandı.
Gazze'ye her an nbsp;sürpriz yapabilirim

ABD Başkanı Barack Obama ile önceki gün yaptığı telefon diplomasisine ilişkin bilgi veren Başbakan Erdoğan, 1 saatlik görüşmeyi aralarındaki güvenli hattan gerçekleştirdiklerini açıkladı. Suriye'nin yanı sıra Ortadoğu ve Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdiklerini anlatan Erdoğan, Gazze ziyaretine ilişkin ise, "Gazze hazır. Biz, olaylar sebebiyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz" dedi. Erdoğan; Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'yi de gezeceğini söylerken; ramazandan sonraki adresleri olarak Adana ve Eskişehir'i saydı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...