Fas Kralı talimat verdi: Sığınmacıları ülkeye alın

Fas Kralı talimat verdi: Sığınmacıları ülkeye alın

DÜNYA Haberleri

Fas Kralı 6. Muhammed’in, Fas ile Cezayir sınırında 17 Nisan’dan bu yana mahsur kalan Suriyeli sığınmacıların ülkeye alınması için talimat verdiği bildirildi.

Fas Kraliyet Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Fas ile Cezayir sınırında haftalardır bekleyen Suriyeli sığınmacıların insani ve istisnai durumuna binaen Kral 6. Muhammed’in 13 aileden oluşan sığınmacıların ülkeye alınması yönünde talimat verdiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Fas Temsilcisi Jean-Paul Cavalieri, başkent Rabat'ta bugün düzenlediği basın toplantısında, Fas ve Cezayir'den, "sınırlarında mahsur kalan 28 Suriyeli sığınmacıyı ülkelerine alarak yaşanan problemi çözüme kavuşturmalarını talep etmişti.

Fas ile Cezayir sınırında 17 Nisan'dan bu yana mahsur kalan 50'yi aşkın Suriyeli sığınmacı için ulusal ve uluslararası birçok girişimde bulunulmasına rağmen hala 28 sığınmacı Fas'ın güneydoğusundaki Fegig kenti kırsalı ile Cezayir'in Beni Venif kenti yakınındaki sınır bölgesinde bekliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...