Suudi Arabistanlı El-Cezire sunucusu istifa etti

Suudi Arabistanlı El-Cezire sunucusu istifa etti

DÜNYA Haberleri

Katar merkezli El-Cezire kanalı program sunucularından Suudi Arabistanlı Ali ez-Zufeyri, bazı Arap ülkeleri ile Doha yönetimi arasında yaşanan krizde ülkesinin politikalarına bağlı olduğunu belirterek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Zufeyri, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Allah'a itaat ederek, veliyy'ul emre (yöneticiye) uyarak, vatana, siyaset ve kanunlarına bağlı kalarak El-Cezire kanalından istifa ediyorum. Kanaldaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn'in, Katar'daki vatandaşlarına geri dönmeleri ve kendi topraklarında yaşayan Katarlılara ülkelerini terk etmeleri için tanıdığı 14 günlük süre geçen pazar gecesi sona ermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...