Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

100 milyar lira, altınla gelecek

Düzenleyen:
100 milyar  lira, altınla  gelecek

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, temmuz ayı başında kamuoyuna açıklayacağı 180 günlük yeni eylem planında, hem vatandaşın günlük ekonomik hayatını rahatlatacak, hem reel sektörün önünü açarak ve ekonomiyi canlandıracak ‘sürpriz adımlar’ atılacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, temmuz ayı başında kamuoyuna açıklayacağı 180 günlük yeni eylem planında, hem vatandaşın günlük ekonomik hayatını rahatlatacak, hem reel sektörün önünü açarak ve ekonomiyi canlandıracak ‘sürpriz adımlar’ atılacak. En önemli adımlardan biri, yastık altında bulunan ve değeri yaklaşık 100 milyar lira olarak tahmin edilen altınların ekonomiye kazandırılması için devlet tahvili ve kira kira sertifikası çıkarılacak. Sistem uygulamaya girdiğinde, vatandaşlar evde tuttukları altınları ile devlet tahvili veya kira sertifikası alabilecek. Vade sonunda altınını almak istediğinde kârıyla birlikte alacak ya da tahvil alabilecek. Getiriler TL olarak da ödenebilecek
FAİZ YARIŞINA SON
Yoğun çalışılan konulardan biri de bankaların faiz yarışı. Mevduata daha yüksek faiz için yarışan ve bu yolla paranın maliyetini artıran bankaların bu adımlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Erdoğan, “Faiz konusu... Öyle bir müdahale yaparız ki, yatırımların önünü açmış oluruz. Eğer yüksek faizlerle biz yatırımcıyı köşeye sıkıştırırsak yatırım durur” demişti. Ekonomi yönetimi nakit ihtiyacının fonlarla karşılanabileceğini de ifade ediyor.
ALACAK SİGORTASI
Hükûmetin yeni eylem planında yer alacak bir başka adım ise ticari alacak sigortası uygulamasının yaygınlaştırılması olacak. Hükûmetin ekonomi kurmayları, ihracat ve ithalat satış bedellerinin, alıcılardan kaynaklanan nedenler ile tahsil edememe risklerine karşı yaptırılan alacak sigortası uygulamasının genişletilmesi üzerinde çalışıyor. Alacak sigortası uygulaması karşılıksız çekleri de kapsayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...