300 bin sokak lambası değiştirildi

Düzenleyen:
300 bin  sokak lambası değiştirildi

Ekonomi Haberleri

Genel aydınlatma ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Nisan-mayıs döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde 250-300 bin sokak lambası tamir edildi.

 Genel aydınlatma ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Nisan-mayıs döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde 250-300 bin sokak lambası tamir edildi. Türkiye’de 6 milyon 650 bin sokak lambasının bulunduğunu belirten Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen “Yapılan denetimlerde bunların 5,5 milyonu yerinde incelendi ve yaklaşık yüzde 57’si arızalı çıktı. Arızalı armatürlerin büyük bir kısmı da tamir edildi” dedi. Elektrikte kayıp-kaçak oranına da değinen Çeçen, “Kayıp-kaçak oranı yüzde 15’li seviyelere çektik. Kayıp kaçağın çok yüksek olduğu Dicle, Van Gölü ve Aras bölgelerinin dışındaki bölgelere bakarsak geldiğimiz nokta çok daha iyi. Yüzde 8’lere, OECD seviyelerine geldik” diye konuştu. Osman Çobanoğlu ANKARA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...