Zeybekci: Katar’a 5 uçak istedim THY 1 saatte hazırladı

Düzenleyen:
Zeybekci: Katar’a 5 uçak istedim THY 1 saatte hazırladı

Ekonomi Haberleri

Katar’a ambargo başladığında, İlker Aycı’dan istediği 5 uçağın 1 saatte hazır olduğunu söyleyen Zeybekci “Dünyanın en büyüklerinden olan THY’ye sahip olmanın avantajıyla Katar’a ertesi gün gıda maddesi indirdik” dedi...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar krizinde Türkiye’nin rolünün önemine işaret etti. Katar krizinin kardeşler arasında yanlış bir diyalogdan kaynaklandığını, problemin kendi mecraındaki aktörler tarafından çözülmesi gerektiğine inandığını söyleyen Zeybekci “Bundan 2 hafta önce pazartesi günü, bakanlar kurulu sırasında ambargonun başladığı bilgileri bize geldi. O gün, o gece Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımızın talimatları ve müsaadeleriyle bir operasyon başlattık. Yani dünyanın en büyük hava filolarından birine sahip olmanın ne demek olduğunu o gün anlıyoruz. Türk Hava Yolları bugün dünyanın en büyüklerinden elhamdülillah. Türk Hava Yollar Yönetim Kurulu Başkanı İlker Bey kardeşime ‘5 uçak’ dedim. 1 saat sonra 5 uçak hazırdı. Kargo uçağı üstelik. Yolcu uçağı değil. Salı günü öğle vakti de Katar’daydık. Yani Türk ürünleri oradaydı. Bizden özellikle süt ve süt ürünleri grubu ile yumurta istemişlerdi. Hepsini indirdik oraya ve bugüne kadar 90 uçak gitti. Ve kardeşlerimizin bütün ihtiyaçlarını karşıladık” dedi. Zeybekci, krizin onların arasındaki diyalogla ramazanın son günlerinde çözülmesini beklediklerini de ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...