Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş’ın kiralık ve kalıcı yıldızlarına rağbet çok

Düzenleyen:
Beşiktaş’ın kiralık ve kalıcı yıldızlarına rağbet çok

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlıların bu sezonki başarısı ses getirdi, dikkat çekti. Kulüpler de ligde ve Avrupa’da yüksek uçan Kartallar için devreye girdi

Başarı aynı zamanda ödülü de beraberinde getirir ama transfer süreçlerinde bu durum dezavantaja da dönüşebilir. Hele ki kiralık yıldızlarınızla opsiyonlu anlaşmalarınız varsa ve onlar da çok iyi bir sezonu geride bırakmışlarsa. Beşiktaş’ın yaşadığı durumun özeti öyle böyle. Siyah-beyazlılar geçen sezonu ligde şampiyon tamamladı, Avrupa kulvarında da belli bir noktaya kadar uzandı. Başarıda kalıcı değerlerin yanı sıra kiralık futbolcuların rolü de fazlaydı. Kimdi bunlar? Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar. Ve geçen sezonun başarısı, şimdi Beşiktaş’ta ciddi bir probleme dönüşmüş durumda. Çünkü iki isim de Beşiktaş’ın oyuncusu değil. Ayrıntılarına bir bakalım...
Yerine Carillo gelecek!
Talisca geçen sezon Benfica’dan 2 sezonluğuna kiralanmıştı. Kiralama bedeli olarak 2 milyon avro ve oyuncuya da senelik 1,5 milyon avro ödeniyordu. 25 milyon avro da satın alma opsiyonu mevcuttu. Ve anlaşmaya göre Benfica’nın 1 yıl sonunda oyuncuyu satma hakkı vardı. Ve belirlenen rakam ve üzerinde satışı olması halinde siyah-beyazlılar 1 sezon boyunca ödediği rakamı geri alabilecekti. Portekiz basının önde gelen internet sitesi “Ojogo”, Talisca’nın Manchester United ile anlaştığını yazdı. Ki Talisca da Jose Mourinho ile çalışmayı çok istediğini açıklamıştı. Aynı haberde Talisca’nın yerine Benfica’nın Andre Carillo’yu Beşiktaş’a vereceği yazıldı.
Geri dönmesi zor gibi
Geçelim Aboubakar olayına. Beşiktaş’ın bonservisini almak için çok uğraştığı Kamerunlu forvetin adresi şekilleniyor gibi: Premier Lig. Siyah-beyazlılar iki kulüpte hakkı olan (Porto ve Lorient) Aboubakar için ciddi pazarlıklara girdi. Ancak son gelişme can sıkıcı. Daily Express gazetesinin haberine göre yeniden Premier Lig’e yükselen Newcastle, Aboubakar için tek seferde 9 milyon sterlin ödemeye hazır. Şu anda Kamerun Millî Takımı ile Konfederasyonlar Kupası’nda bulunan Aboubakar her ne kadar Şampiyonlar Ligi kriterinin öncelikli olarak belirlese de işin içinde İngiltere var. Ayrıca Rennes Kulübü de golcü için sırada bekliyor.
Kalıcı isimlerde son durum
Bonservisi Beşiktaş’ta olan oyuncular açısından ise iki isim vitrinde. Marcelo Guedes ve Oğuzhan Özyakup. Brezilyalı stoper için Lyon çok istekli. Bonuslarla birlikte önerilen rakam 9 milyon avro. Yönetim, yeni transferlere kaynak oluşturmak adına teklife olumlu bakıyor ancak nihai kararı oyuncusuna bırakıyor. Oğuzhan da geçen sezondan bu yana Roma’nın yakın takibindeydi. Kaptan için resmi teklif yok ama Roma’nın 10 milyon avroya yakın bir bütçe ayırdığı yazılıyor, çiziliyor. Başkan Fikret Orman ise evladı olarak gördüğü kaptanın ederini en az 15 milyon avro alarak görüyor.

Transfer olabilir ama oynar mı?

Anderson Talisca konusunda ciddi bir detay söz konusu. İngiltere’de çalışma izni konusu önemli bir problem. Kurallara göre AB vatandaşı olan oyuncular için izne gerek yok ve serbest transfer yapabiliyorlar. Ancak Brezilyalı olan Talisca’nın Premier Lig’de oynayabilmesi için millîlik şartı var. Son iki yılda ülkesinin millî maçlarının yüzde 30’unda oynaması şart. Talisca henüz millî olmadı. Sadece şöyle bir opsiyon var: O da futbolcuların oynamasıyla ilgili itiraz ve esneme payının bulunması.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...