Tamer Taşpınar, 'Doping rezaleti organize işler'

Tamer Taşpınar, 'Doping rezaleti organize işler'

SPOR Haberleri

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar doping rezaletini Türkiye'ye değerlendirdi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar'a bir dokun, bin ah işit... Dopingolaylarının arka arkaya patlak vermesine çok üzüldüğünü söyleyen Taşpınar, "Bu işi bitirmeye kararlıyız. 'Halter dopingsiz olmaz' anlayışını beyinlerden silmeliyiz" dedi. Federasyonda yaptığı toplantıda, "Antrenörün haberi olmadan doping alınabilir mi?" sorusunu sorduğunu anlatan Taşpınar, "Uzmanlar da, sporcular da 'hayır' dediler. Hadi bir sporcu farkında olmadan yaptı ama 8-9 kişide doping varsa, antrenörün bunu bilmemesi mümkün değil. Antrenörün haberi olur. Nasıl olur; sporcunun formu artar anlar, sesi değişir anlar" açıklamasında bulundu.
ANTRENÖRLER İŞİN İÇİNDE nbsp;
"Peki, bunu nasıl önleyeceksiniz?" sorumuza Tamer Taşpınar, "Bilmediğim bir sürü şey varmış. İşin içine girince iyice anlamaya başladım. Eğer dopingi ortadan kaldırmak istiyorsak, çok katı uygulamamalar yapmamız gerek. Bunlardan birincisi denetim, diğeri de bu işe bulaşan antrenörlerin işine son vermek. Antrenörlere ceza verilebilmesi için ceza yönetmeliğini değiştiriyoruz. Mahkemeye verdiklerimiz var. Biliyorsunuz antrenörler 6 aydan bir gün fazla ceza alırsa, meslekten men ediliyorlar. Kimsenin ekmeği ile oynamak istemiyoruz. Sözleşmesi bittiğinde yollarımızı ayırırız" cevabını verdi.
YOLUMUZU SEÇMEK ZORUNDAYIZ
"Olimpiyatlar için yolumuzu seçmeliyiz" diyen Halter Federasyonu Başkanı, "Büyük bir sıkıntı bizi bekliyor. Geçmişte ceza alan, şimdi alacak olan haltercilerimiz var. Acilen bir çözüm üretmek zorundayız. Doping yapan sporcuların halterle ilişiğini kestiğimizde herkes 'Niye madalya gelmiyor' diyecek. Ben bu işi çözerim ama 5 yıl madalya gelmez. Gerekirse dışarıdan devşirme sporcu, antrenör getireceğiz. Kendi sporcumuzu yetiştirene kadar bunu yapacağız. Buna sıcak bakan biri değilim ama bir de Naim Süleymanoğlu gerçeği var. Naim'den önce Türkiye'de kimse halteri bilmiyordu" diye konuştu.
nbsp;Tamer Taşpınar, 'Doping rezaleti organize işler'

DOPİNG ALAN GELMESİN
Arkadaşımız Turgay Sakarya'ya içini döken Tamer Taşpınar, "Akdeniz Oyunları'ndan önce 'Doping alan varsa Mersin'e gelmesin' dedim. Herhalde 'Bizde çıkmaz' diye düşündüler. Şimdi en az 2 yıl ceza alacaklar" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...