Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Güvenlik Konseyi'ne suçlama

/ Kaynak: AA
BM Güvenlik Konseyi'ne suçlama

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, 'Tarih, Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusundaki eylemsizliğini ahlaki ve stratejik bir utanç olarak yargılayacak' dedi.

Başkan Barack Obama tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan Susan Rice, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi olarak düzenlediği son basın toplantısında, nbsp;görev yaptığı süredeki çalışmaları anlattı. nbsp;BM Güvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore ve İran'ın nükleer programlarına karşı önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Rice, iklim değişikliği, insan hakları, kadının güçlendirilmesi gibi konulardaki faaliyetlerini anlattı. nbsp;ABD olarak İsrail'e verdikleri desteği de vurgulayan Rice, "BM sistemi içinde İsrail'e karşı dengesiz ve yanlı eylemlerin karşısında olduk. Bu eylemler, BM'de ne kadar popüler olursa olsun prensip olarak İsrail ile omuz omuza durduk" diye konuştu. nbsp;Güvenlik Konseyi'ndeki en büyük başarısızlığın Suriye konusunda harekete geçilememesi olduğunu dile getiren Rice, "Tarih, Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusundaki eylemsizliğini ahlaki ve stratejik bir utanç olarak yargılayacak" ifadesini kullandı. nbsp;Suriye konusunun, BM'nin üzerinde bir "leke" olarak kalacağını dile getiren Rice, "Suriye konusunda eylemsizliğin nedeninin ABD ve yakın müttefiklerimiz olmadığını bilmeme rağmen bu konuda hep pişmanlık duyacağım" dedi. nbsp;Rice, Güvenlik Konseyi'nde bu konuda çok çalışmalar yaptıklarını ancak en ılımlı karar tasarılarının bile Güvenlik Konseyi'nde Rusya ve Çin tarafından veto edildiğini hatırlattı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...