Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uber CEO'su Kalanick istifa etti

Düzenleyen:
Uber CEO'su Kalanick istifa etti

Ekonomi Haberleri

Özel otomobil sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber'in Üst Yöneticisi (CEO) Kalanick istifa etti.

Özel otomobil sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber'in Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Travis Kalanick istifa etti.Kalanick, yaptığı yazılı açıklamada, "Uber'i dünyadaki her şeyden daha çok seviyorum, ancak kişisel hayatımın bu zor gününde yatırımcıların isteğini kabul ederek kenara çekilmeyi kabul ettim. Böylece, başka bir kavga yerine, Uber, oluşumuna geri dönebilir." ifadelerini kullandı.Uzmanlar, Uber'in iç meseleler ve şirket kültüründeki sorunlarla mücadele ettiğine işaret ederek, Kalanick'in ayrılışının beklendiğini ifade etti.

Şirketin piyasa değeri 70 milyar dolar

Ayrıca, şirket içindeki sorunların Uber'in gelecek sene yapılması tahmin edilen ilk halka arzı (IPO) üzerinde risk oluşturduğuna dikkati çeken uzmanlar, şirketin piyasa değerinin yaklaşık 70 milyar dolar olduğunu belirtti.2009'da kurulan Uber'in 14 bin çalışanı ve dünya genelinde 600'den fazla şehirde 1 milyondan fazla sürücüsü bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...