Hamas'tan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi'ne tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hamas'tan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi'ne tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in Hamas'ın terör örgütleri listesine dahil edilmesi talebine tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu yaptığı yazılı açıklamada, "Washington'un BM Daimi Temsilcisi'nin Hamas'a saldıran ve terör örgütü olarak nitelendiren açıklamalarını reddediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Haley'in açıklamalarını "tehlikeli" olarak niteleyen Kanu, şunları kaydetti:

"Hamas'ın terör örgütleri listesine alınması talebi apaçık tiksindirici, ırkçı bir yaklaşımdır. Siyonist rejimin taraftarlığı olan bu açıklama, topraklarına el konulmuş, evlatlarına karşı ölüm saçan ve terör estiren işgalci İsrail'e karşı Filistin halkının direniş hakkının inkarı demektir."

Hamas'ın meşru bir amaç taşıdığını vurgulayan Kanu, "Hamas, işgale karşı direnen bir ulusal kurtuluş hareketidir. Hamas'ı terörle özdeşleştirme yönündeki bütün çabalar başarısızlıkla sonuçlanacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, salı günü İsrail-Filistin sorunuyla ilgili BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen oturumda, Hamas'ın terör örgütleri listesine alınması ve Hamas'a destek veren ülkelerin cezalandırılması gerektiğini savunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump da geçen ay Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen zirvede, Hamas ve Hizbullah’ın Ortadoğu'nun güvenliği için "ciddi tehdit" olduğunu vurgulamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...