Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

28 milyon TL’yi halka ödetmişler

Düzenleyen:
28 milyon TL’yi  halka ödetmişler

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle TMSF’ye devredilen Koza-İpek Holding iddianamesinin ek raporlarına ulaşıldı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle TMSF’ye devredilen Koza-İpek Holding iddianamesinin ek raporlarına ulaşıldı. Raporda, İpek ailesinin masraflarını içeren toplamda 28 milyon 618 bin 860 TL’nin holding bünyesindeki halka açık olan şirketlere kısım kısım faturalandırıldığı belirtildi.  Raporda, Koza Altın’a 26 milyon 799 bin 996 TL, İpek Enerji’den 154 bin 489 TL, Özdemir Antimuan’dan 522 bin 598 TL, ATP inşaattan 891 bin 905 TL, ATP Havacılık 244 bin 286 TL Koza İpek Sigorta’da 4 bin 583 TL yansıtıldığı bildirildi. Belirtilen miktarlardaki sermayenin şirketler bünyesinde kayba uğratıldığı ifade edilen raporda, “Suçun manevi unsuru kasttır. Somut olayda, suç fiilinin hataen, ihmalen, acemilikle, özensizlikle işlenmesine imkân yoktur. Tüm süreç bilinçli bir şekilde kurgulanmış ve netice elde edilmiştir” tespitleri yer aldı.
İpek ailesinin İstanbul’daki yalısının özel işleri için kullanılan taksi faturalarını da şirkete gider olarak yansıttığı aktarılan raporda, 2014 tarihli kedi mamaları ve muayene ücretleri açıklamalarının yazıldığı toplamda bin 719 TL’lik ve oğlu Ali İpek ile arkadaşlarının yemek ücreti açıklamalı bin 200 TL’lik faturanın yer aldığı da belirtildi. 
20 MİLYON GAZETE ALMIŞLAR
Rapora göre, Koza- İpek Holding bünyesinde çıkarılan ve KHK kapsamında kapatılan FETÖ yayın organlarından Bugün ile Millet gazetesinden holding tarafından toplamda 20 milyon adet alındığı tespit edildi. Söz konusu gazetelerin ücretlerini Koza Grubu şirkete ödettirmek için yansıtma faturası düzenlendiği belirlendi. Gazetelerin kimlere verildiğinin bilinmediğine vurgu yapılan raporda, “Ücretsiz olarak dağıtılan gazetelerin Koza Grubu şirketine yönlendirilen yansıtma faturasında hangi faydanın karşılığını teşkil ettiğine dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır” denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...