BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Belediye, kasap yetiştirecek

Belediye, kasap yetiştirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürlüğü ehliyetli ve ekonomik kesim yapabilecek eleman ihtiyacını karşılamak üzere “Kesici Eğitim Semineri” düzenledi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürlüğü ehliyetli ve ekonomik kesim yapabilecek eleman ihtiyacını karşılamak üzere “Kesici Eğitim Semineri” düzenledi. Mezbahalar Müdürlüğü’nün Güngören’deki tesislerinde düzenlenen seminerin açılışında konuşan Mezbahalar Müdürü Hakan Farımaz, insan beslenmesi için çok önemli bir protein kaynağı olan etin, denetimsiz ve ehil olmayan kimselerce kesildiğinde, birçok hastalığı bünyesinde taşıyabileceğini söyledi. Sağlıklı etin, ancak ehil kimselerce, tekniğine uygun bir kesimle elde edilebileceğini vurgulayan Farımaz, “Ehil kasap, ekonomik kayba en az neden olan, hijyenik şartlara uyan kasaptır” dedi. İstanbul halkının güvenilir et yemesini sağlayacaklarını ifade eden Farımaz, İstanbul’un değişik noktalarında, yıl boyunca hizmet verecek şekilde kesim yerleri oluşturacaklarını ve buradaki kesimlerin eğitimden geçmiş ehil kişilerce yapılacağını söyledi. Hayvan kesimi konusunda elektrikle bayıltma, elektroşok, tabanca ve karbondioksitle bayıltma gibi birçok yöntemlerin bulunduğunu anlatan Farımaz, Mezbahalar Müdürlüğü’nün bu yıl Kurban Bayramı’nda klasik yöntemle kesim yapacağını ifade etti. Farımaz, “Türk insanının damak zevkine ve etin kalitesine olumsuz etkisinden dolayı, diğer metotları uygulamayacağız” dedi. Hakan Farımaz, 4 gün süren seminerin ilk 3 gününde iş disiplini, kesilecek hayvanın sağlık durumu, hijyen kuralları, kesim usulleri, etteki kalite faktörleri, yatırma ve kesim usulleri, etin hazırlanması, saklanması ve tüketim şekilleri konusunda pratik bilgilerin verileceğini, dördüncü günde ise Tuzla’daki tesislerde uygulama yapılacağını kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT