TİKA, ramazanda da Polonyalı Müslümanların yanında

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
TİKA, ramazanda da Polonyalı Müslümanların yanında

YAŞAM Haberleri  / İHA

Polonya’da bulunan Müslümanlara her türlü desteği sağlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), onları ramazanda da yalnız bırakmadı.

Polonya’da bulunan Müslümanları yalnız bırakmayan TİKA, ramazan ayında iftar programları düzenleyerek Müslümanları bir araya getirdi. Polonya Müftülüğü ile ortak düzenlenen iftarda Polonya’da yaşayan Müslümanlar ile gayri müslimler iftar sofrasında bir araya geldi. Polonya Tatar İslam Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftara TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin, TİKA Uzmanı İbrahim Erbir, Polonya Müftüsü Tomasz Miskiewicz ve Müslüman katıldı. İftarın TİKA ve Polonya Müftülüğü tarafından organize edildiğinin altını çizen Polonya Müftüsü Tomasz Miskiewicz, “Bu iftar Tatar kültürünü tanıtmak amacıyla yapılıyor. Bu iftarda sadece Kırımlılar değil, Polonyalı Tatarlar dışında Müslümanlığa sonradan geçmiş Polonyalılar ve Müslüman olmayan kişiler de davet edildi. Herkese açık bir iftar” ifadelerini kullandı.

Polonya’da yaklaşık 20 saat oruç tuttuklarını belirten Polonya Tatar İslam Kültür Merkezi’nde din görevlisi olarak bulunan Tacikistanlı Mirza Galip Recepaliyev, her gün Müslümanlarla birlikte iftar yaptıklarını kaydederek, “Her akşam Müslüman kardeşlerimiz toplanıyor, bazen gayri müslimlerde geliyor, İslam’a çok sıcak bakan bazı Polonyalı kardeşlerimiz de geliyor birlikte iftar yapıyoruz” dedi.

Polonya devletinin İslam’a yaklaşımının sıcak olduğunun altını çizen Mirza Galip Recepaliyev, “Her ne kadar halk arasında bazı tartışmalar olsa da Polonya devleti Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudiliği tanıyor. Resmi olarak devlet statüsünde bir makamımız var” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu iftar sofrasında okunan ezanın ardından oruçlar açıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...