İngiltere'de May karşıtı protesto

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'de May karşıtı protesto

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de, Başbakan May'in liderliğini aşırı sağcı bir partinin desteğiyle devam ettirmek istemesi protesto edildi.

Hükümetinin programı bugün Kraliçe 2. Elizabeth tarafından açıklanan İngiltere Başbakanı Theresa May, başkent Londra'da protesto edildi.

“Irkçılığa karşı ayağa kalk” adlı sivil toplum örgütü, parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı'nda "May gitmeli" başlıklı gösteri düzenledi.

Özellikle gençlerin katıldığı gösteride, ay başında gidilen erken genel seçimden 12 milletvekili ve tek başına iktidar imkanını kaybederek çıkan Başbakan May eleştirildi.

May'in liderliğini yaptığı Muhafazakar Parti hükümetinin son 7 yıldaki kemer sıkma politikalarına tepki gösteren protestocular, Başbakan'ın iktidarını erken seçimin ardından Kuzey İrlanda merkezli aşırı sağcı Demokratik Birlik Partisi'nin (DUP) vereceği destekle sürdürmek istemesine karşı çıktı.

Eylemde, hükümetin yeni yasama döneminde hayata geçirmek istediği politikaları "zehirli" olarak tanımlayan katılımcılar, protestoyu seslerini parlamenterlere duyurmak için düzenlediklerini bildirdi.

"Muhafazakarları kovun"

Başbakan May'e istifa çağrısında bulunan grup ellerinde, üzerinde "(May'in partisi) Muhafazakarlar defolun" ve "Muhafazakarları kovun" ve "May artık git" yazılı pankartlar taşıdı.

Geçen hafta kentin batısındaki 24 katlı Grenfell Tower apartmanında çıkan yangına tepkili kişiler de gösteriye destek verdi.

Hükümetin, yangının önlenmesinde başarısız kaldığını ve ülkedeki yüksek katlı apartmanların güvenlik durumlarının gözden geçirilmesini talep eden göstericiler, meydanda, yangında hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protestoya katılım beklenin altında gerçekleşti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...