Fenerbahçe'de yabancılar gidecek mi

Fenerbahçe'de yabancılar gidecek mi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'ndan ceza almasının ardından yabancı oyuncuların nasıl bir tavır sergileyeceği merakla beklenmeye başladı.

3 Temmuz'da başlayan şike sürecinin etkilerini geride bırakan Fenerbahçe, UEFA Disiplin Kurulu'nun 2+1 yıl Avrupa men kararının ardından büyük bir şok yaşadı. Şike sürecinin etkilerini üzerinden atan Fenerbahçe aleyhine verilen bu kararın ardından sarı-lacivertli camianın aklına birçok soru geldi. Bunlardan biri ise, yabancı oyuncuların geleceğinin ne olacağı.
Şike sürecinin ilk çıktığı dönemde ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, yıldız oyuncularının takımdan ayrılmasıyla da büyük darbe yemişti. Ancak sarı-lacivertliler, ayrılan isimlerinden kazandığı parayla bu dönemi en az hasarla geçirdi. nbsp;Fenerbahçe'nin 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyeceğinin belli olmasının ardından sarı-lacivertlilerde Emmanuel Emenike, Spartak Moskova'ya, Diego Lugono, Paris Saint Germain'e, Andre Santos, Arsenal'e, Mamadou Niang ise Al-Sadd'ın yolunu tuttu. Fenerbahçe bu dört ismin satılmasıyla 27,5 milyon euro gibi ciddi bir rakamı kasına koydu.
İŞTE O SORU; YABANCILAR GİDER Mİ?
Sarı-lacivertlilerin kısa süreli bir aranın ardından yeniden Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak olması kafalara yine transfer senaryolarını getirdi. Fenerbahçe'nin Tahkim Kurulu ve CAS'tan cezalarla ilgili olumlu bir haber alamaması halinde yabancı oyuncuların nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor. nbsp;Fenerbahçe'nin cezasının bu kez 2 yılda sabit kalması halinde yabancı oyunculardan bazılarının ayrılmak için yönetimin kapısını çalabileceği iddia ediliyor. İtirazların ardından kesin kararın ortaya çıkmasıyla birlikte yabancı oyuncuların menajerlerini İstanbul'a davet etmesi bekleniyor. nbsp;
AKLA TAKILAN SORULAR?
Bu karar ilk bakışta ifade ettiğinden daha derin anlamlar da taşıyor. Bundan sonraki sürec bir çok soru işaretleriyle doldu. UEFA, TFF'nin şike ile ilgili verdiği kararların yanlış olduğunu ifade etmiş oldu. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kararlarını gözden geçirmesini isteyebilecek. UEFA, 24 Mayıs'taki toplantısında bu yönde karar almış; şikede zaman aşımını kaldırmış ve yerel federasyonların cezasından tatmin olmaması durumunda disiplin kurullarının devreye girmesi yönünde karar almıştı. UEFA'nın TFF'den ceza alan takımlar için küme düşme veya puan silme cezası isteyecek mi? 2011-12 sezonu şampiyonu Trabzonspor olarak mı tescil edilecek? Konu Milli Takım'a 5 yıl ceza verilmesi boyutuna gelecek mi gibi sorular ilk akla gelenler.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...