LYS kılavuzunda yeni üniversite

LYS kılavuzunda yeni üniversite

GÜNDEM Haberleri

Lisans Yerleştirme Sınavı yapıldıktan sonra ÖSYM 2013 tercihleri için yayımlanan kılavuzda yeni üniversite ve yeni bölümler bulunuyor

Geçtiğimiz hafta sonu LYS'nin son sınavının yapılmasının ardından ÖSYM 2013 Üniversite tercih kılavuzunu yayımladı. Ösym'nin yayımladığı tercih kılavuzunda 2013 yılında kılavuza eklenen yeni bölümler ve üniversiteler var. 2013 üniversite tercih kılavuzunda tarımsal genetik ve ulaştırma mühendisliği gibi yeni açılan bölümler yer alıyor. Kılavuzdaki diğer bir yenilik ise iki yeni üniversite. Ankara'da açılan İpek Üniversitesi bu yıl faaliyete geçiyor. İpek Üniversitesinin eğitim dili İngilizce. Öğrenciler ilk yıl hazırlık sınıfını okuduktan sonra alanlarına geçebilecekler.
İpek Üniversitesinde Türk Dil ve Edebiyatı, Sanat ve Tasarım ve Sinema sanatları bölümü öğrencilere yüzde 30'luk İngilizce eğitimi verecek. 2013 yılında kılavuzda yer alan nbsp;diğer üniversite ise Türk-Alman Üniversitesi. Almanya ve Türkiye arasında imzalanan antlaşma sonrası kurulan Türk-Alman Üniversitesi devlet üniversitesidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...