Gayrimenkul sertifikası özel sektöre de açılsın

Düzenleyen:
Gayrimenkul sertifikası özel sektöre de açılsın

Ekonomi Haberleri

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Türkiye’de arsa maliyetleri çok yüksek. Konut fiyatlarının pahalı olmasının sebebi de bu” dedi.

Talip Karakaş ÇEŞME

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Türkiye’de arsa maliyetleri çok yüksek. Konut fiyatlarının pahalı olmasının sebebi de bu” dedi. Yeni projeleri Marinera Çeşme’nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Nuhoğlu, “Toplumun bütün kesimlerinin alım yapabileceği projeler geliştirmek çon önemli. Şu anda en rahat satılan konutların metrekaresi, 2 bin-2 bin 500 lira bandında. Arsayı ucuza mal ettiğiniz zaman, bin 500-2 bin lira bandında konut üretebiliyorsunuz. Maliyeti bu fiyatlarda olan her konut, toplumun tüm kesimine hitap eder. Biz de bu alanda olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Ali Nuhoğlu, gayrimenkul sertifikasıyla ilgili olarak da, “Şu anda kamu ve özel sektörün birlikte yürüttüğü projelerde bunu hayata geçiriyorlar. Biz özellikle özel sektörün kendi marifetiyle organize ettiği projelerin de bu alana alınması konusunda bir düzenleme yapılmasını talep ettik. Şu an itibarıyla bu yapılmış değil. Türkiye’de artık kentsel dönüşüm de devreye girdikten sonra inşaat ile alakalı oluşan üretim potansiyeli çok yukarıda. Bunun özkaynak ile realize edilmesinin imkânı yok. Sertifika, bu kaynağı oluşturma açısından çok önemli ve çok değerli bir süreç. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

100 MİLYON TL’LİK YENİ PROJE 

Nuhoğlu İnşaat’ın son projesi Marinera Çeşme; Ayasaranda koyunda, denize sıfır bir alan üzerinde, 74 lüks daireden oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu projede, metrekare fiyatları ortalama 13 bin TL’den başlıyor. 120 araçlık otoparka sahip, 12 ay oturumun olacağı proje 2019 yılında tamamlanacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...