Kalın: İdlib’de Türk-Rus ordusu görev yapabilir

Düzenleyen:
Kalın: İdlib’de Türk-Rus  ordusu görev yapabilir

GÜNDEM Haberleri

Kalın, Suriye’de çatışmazlık bölgelerinde konuşlandırılacak güçler konusunda Türkiye-Rusya ve İran arasında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İSMAİL SONSUZ ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahurda bir araya geldiği Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine gündemdeki konuları değerlendirdi. Kalın konu başlıklarıyla şunları söyledi:
SURİYE:  Çatışmasızlık bölgeleriyle ilgili Türkiye, Rusya ve İran arasında bir mekanizma kuruldu. Geçen hafta Putin’in Suriye özel temsilcisi Lavrentiyev buradaydı. Oturduk detaylı bir şekilde konuştuk. Şimdi teknik heyetler bu çatışmasızlık bölgelerinin lojistiğini tartışıyorlar. Muhtemelen İdlib bölgesinde ağırlıklı olarak bizler ve Ruslar, Şam etrafında ağırlıklı olarak Rusya-İran, güneyde Deraa bölgesinde Ürdün’ün ve Amerikalıların içinde yer alacağı bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Hatta Rusların bir önerisi var: Belki Kırgızlar, Kazaklar belirli sayılarda güç gönderebilirler. Haritalara bakılıyor, kim nereden girecek, kaç asker nerede olacak… Yani 300 asker mi, 500 asker mi lazım? Temmuz’daki Astana toplantısına kadar bunun daha somut bir şekil almasını bekliyoruz.
YPG’YE ABD DESTEĞİ:  Washington seyahatimizde ‘Somut olarak size verileri ileteceğiz, böylece PYD’ye verilen silahlar Türkiye’ye karşı kullanılmayacak’ dediler. Biz bunu yeterli görmüyoruz tabii… Çünkü baştan beri biz YPG’ye, PYD’ye bu şekilde silah verilmesini doğru bulmadığımızı ifade ettik, ediyoruz… 
KATAR KRİZİ:  Teröre destek iddiası çok ciddi bir iddiadır. Bunun mutlaka temellendirilmesi gerekir. Katar da haklı olarak, ‘Deliller nedir? Somut veriler nedir? Bunları bizimle paylaşın’ dedi. Şimdi Katar tarafına Kuveyt üzerinden bir liste ulaştırılacak. Burada somut talepler ve Katar’ın yapması gereken olacak. Kuveyt’in başlattığı girişimi destekliyoruz.  Birileri bu süreçte bir Türk-Arap husumeti çıkarmaya çalışıyor.   
AB İLE İLİŞKİLER::  25 Mayıs’ta Brüksel’de yapılan görüşmeler çok pozitif bir ortamda gerçekleşti. Amacımız son 3-4 aydır oluşan havayı değiştirmek, iklimi daha pozitif hâle getirmek ve bu çerçevede Türkiye’nin AB üyelik sürecinde atılacak adımları daha sağlam, sağlıklı, kolay bir şekilde atmak. Bununla ilgili de Temmuz ayının başında Genişlemeden Sorumlu Komiser Johannes Hahn’ın bir Türkiye ziyareti olacak. AB üyeliği konusunda kararlılığımız tam. 
 CHP’NİN İDDİALARI:  Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar birçok iddia ortaya attı. Hangilerini ispat etti, ona bir bakmak lazım. Hukukta kural müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Neredeymiş bu servet, bu para? Aynı şekilde yargıya müdahale iddiası...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...