İstanbul'da terör zirvesi

İstanbul'da terör zirvesi

GÜNDEM Haberleri

Terörle Mücadeleyle ilgili İnterpol aracılığıyla oluşturulan 'Kalkan Projesi' çalıştayı için 28 ülke temsilcisi İstanbul'da bir araya geldi.

İnterpol Birleşmiş Görev Gücü Kalkan Projesi Opsiyonel Çalışma Grubu toplantısı İstanbul Polis Eğitim ve Moral Merkezi'nde başladı. 2005 yılından bu yana uluslarlarası alanda terörle mücadele etmek için yürütülen proje kapsamında düzenlenen toplantıya bir çok ülkeden istihbarat ve terör uzmanları katıldı. 2 gün devam edecek toplantının açılış bolümü basına açık olarak gerçekleşirken, kalan oturumları basına kapalı olarak devam edecek. Programın açılış konuşmasınlarını Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İnterpol Europol Siena Daire Başkanı Rafet Ufuk Önder ve İnterpol temsilcisi Glyan Lewis konuşma yaptı. Ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya, Kalkan projesi hakkında bilgi verdi. Çatalkaya yaptığı konuşmada, Kalkan Projesi'nin amacını belirterek, "Asya ülkelerinde faaliyet gösteren terör örgütleri ile bunların Avrupa ve diğer coğrafyalardaki uzantılarıyla, ortak mücadelede, İnterpol, üye ülkeleri arasında ortak bir hareket tarzını benisemektir. Bu amaçla, terörizmle mücadelede iyi deneyimlerin paylaşılması, operasyonel bilgilerin toplanarak değerlendirilmesi, meydana gelen terör olaylarının aydınlatılması ve hazırlık aşamasındaki saldırıların önlenmesi çalışmaları yapılmaktadır" dedi.
Çatalkaya terörle mücadele ile ilgili finansal kaynakların engellenmesinin de önemine değindi.
Toplantıya katılan ülkeler arasında, Afganistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bangladeş, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, İran, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Nepal, Pakistan, Rusya, Srilanka, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan yeralıyor
2 GÜN TERÖR KONUŞULACAK
Bugün ve yarın devam edecek çalıştayda, terörle mücadele ile ilgili, yaşanan son olayların değerlendirilmesi, bölgedeki terörist grupların risk analizi ve stratejik küresel etkisi, terörist grupları oluşturan etkenlerin anlaşılması, alınabilecek tedbirler, para transferleri, kara para aklama yöntemleri, terörist grupların Avrupa'da bölgeler arası ve kıtalar arası seyahatleri ve bu seyahatlere yönelik, terörizmin mali kaynaklarına ilişkin dosya çalışmaları konuşulacak. Ayrıca her ülke temsilcisi ülkesinde yaşanan durumla ilgili bilgi vererek tecrübelerini paylaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...