Katar ile Fransa arasında Körfez krizi görüşmesi

Katar ile Fransa arasında Körfez krizi görüşmesi

DÜNYA Haberleri

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Fransız mevkidaşı Drian ile Körfez'de yaşanan krizi görüştü

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin, ülkesi ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz nedeniyle yaşanan son gelişmelere ilişkin Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian'la görüştüğü bildirildi.

Katar Haber Ajansı QNA'ya göre Drian, Al Sani'yi telefonla arayarak, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bunların güçlendirilmesi ve Körfez'de yaşanan son gelişmeleri ele aldı. Görüşmeye dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran'da yaptıkları açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...