Tatilden ‘pişmanlıkla’ dönmemek için 3 adım

Düzenleyen:
Tatilden ‘pişmanlıkla’ dönmemek için 3 adım

YAŞAM Haberleri

TBM Onursal Başkanı Ağaoğlu “Gideceğiniz yer ne vadediyorsa kayıt alın, buna uymazlarsa şikâyet etmek için belge biriktirin” diyor...

Okulların kapanması ile tatile çıkacak insan sayısının arttığını vurgulayan Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicileri uyardı. Kredilerle borçlanan birçok tüketicinin tatil sonrası hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Ağaoğlu, “Tüketiciler öncelikle turizm firmasının vaatlerini içeren broşür ya da ilanlarını alıp saklamalı. Seçilen şirkete yönelik şikâyet olup olmadığını internetten araştırmalı. TÜRSAB üyesi olmayan hiçbir seyahat acentesinin ilanına kanıp sözleşme yapmamalı. Çünkü TÜRSAB üyesi olmayan acentelerin tatil programı düzenlemesi yasal değil. İkinci adımda olumsuzlukla karşılaşması hâlinde bunları fotoğraflamalı, tutanağa bağlamalı. Mümkünse bu tutanağı tesis yöneticisine imzalatmalı. Olumsuzluk hâlinde hemen en yakın turizm bölge müdürlüğüne şikâyet etmeli” dedi. 
ŞİKÂYETLER ÖNCE TÜRSAB’A
 Ağaoğlu, son adımda tüketicilerin karşılaştığı olumsuzlukları içeren belgeleri, sözleşmeyi ve şikayet mektubunu hem firmaya hem de TÜRSAB’a da göndermeleri gerektiğine değinerek “Tüketiciler zarar tazmini istemeli. Ret durumunda 3 bin 610 liraya kadar tutarlar için tüketici mahkemelerine de gidebilirler” diye konuştu

Kısa tatil Kapadokya’ya yarayacak

Ramazan Bayramı tatilinin kısa süreli olması Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki işletmeleri sevindirdi. Kayadan oyma tarihi alanları, butik otelleri, yer altı şehirleri ve peribacalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kapadokya’da turistik tesisler turist ağırlamaya başladı. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, kısa süreli tatillerin Kapadokya için avantajlı bir durum ortaya çıkardığını, rezervasyonlara yönelik taleplerin yoğun olduğunu belirtti. Dinler, “Tatilin uzatılmaması Kapadokya gibi kültür turizmi merkezleri için bir avantaj çünkü uzun tatil olduğunda insanlar sahil bölgelerine gidiyor. Kapadokya, bayramın birinci ve ikinci günü yüksek bir doluluğa sahip. Bayramda yüzde yüz doluluğa ulaşmayı hedefliyoruz. Rezervasyonlar bu yönde ilerliyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...