Erdoğan: Sınırımızda terör devletine izin yok

Düzenleyen:
Erdoğan: Sınırımızda terör devletine izin yok

POLİTİKA Haberleri

“Suriye’nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içerisindeler. Arkanızda kim olursa olsun, böyle bir terör devletine asla müsaade etmeyiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da vatandaşlarla buluştu. Ceylanpınar, Akçakale ve Harran’da konuşan Erdoğan, önemli mesajlar verdi, özetle şunları söyledi:
∂ Suriye’nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içerisindeler. Yanınızda, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, silahlı kuvvetleriyle bütün imkanlarıyla kuzey Suriye’de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir.
∂ Suriye’de şu anda devam eden bu olumsuz gelişmelerin yarın, bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması, böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak bütün dünya şunu bilsin; bizler Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak aynını orada yapacağız. Bunu herkes bilsin. Ne yazık ki, stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber hareket ediyorlar. Biz kendilerine dedik ki, ‘Gelin DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım.’ Dokuz koalisyon ülkesiyle beraber biz DEAŞ denilen bu terör örgütünü halledemez miyiz? Bu PYD, YPG, bunlar terör örgütüdür. Ne yazık ki, burada ısrarlı oldular.
∂ Bölgemizdeki istikrarsızlıktan nemalananlar, bizim her platformda hakkı ve adaleti dillendirmemizden rahatsız oluyorlar. Ülkemize karşı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarının sebebi işte budur. DEAŞ terörüne karşı en büyük mücadeleyi veren, bu örgüte en büyük kaybı yaşatan Türkiye’yi teröre destek vermekle itham etmelerinin nedeni Suriye’deki oyunu bozuyor olmamızdır.
∂ Suriye’nin asıl kaybedeni bunca Müslümanın alçakça katledilmesine yeterli tepkiyi veremeyen İslam dünyası olmuştur. Batı’nın bir damla petrolü bir insanın canından daha değerli gören çarpık anlayışına alet olmak, hiçbir Müslümana yakışmaz.
∂ Gabar’sa Gabar, Cudi’yse Cudi, Tendürek’se Tendürek, Bestler Deresi’yse Bestler Deresi, her yerde varız ve olacağız çünkü bu milletin huzuruna kimse el atamayacak.
∂ Birileri ülkemizi bölmek isteyenlerle beraber yollarda yürüyebilirler. Varsın yürüsünler. Yollar yürümekle aşınmıyor. Biz de diyoruz ki, ‘Bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozmayın. Dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız. Aslolan, bu milletin gönüllerine yürümektir.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...