Adil Öksüz yakalandığında kim olduğu biliniyormuş

Düzenleyen:
Adil Öksüz  yakalandığında  kim olduğu  biliniyormuş

GÜNDEM Haberleri

Hain kalkışmanın kilit isminin FETÖ imamı olduğu bilgisi ilgili makamlara aktarılmamış.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca darbe girişiminin kilit isimlerinden FETÖ’nün firari imamı Adil Öksüz’ün kaçırılmasıyla ilgili hazırlanan 28 şüpheli hakkında iddianamede bir dizi ihmaller zinciri sıralandı.  Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, FETÖ’nün faaliyetleri ve özellikle 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı darbe girişimiyle silahlı terör örgütü olduğunun ispatlandığı  vurgulandı. İddianamede, hain darbe girişimi sabahı Akıncı Üssü’nde yakalanan Öksüz’ün FETÖ imamı olduğu Başsavcılığa getirilmeden öğrenildiği ancak, kendisine bilgi verilen eski Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Alp Aslan’ın bu bilgiyi üst amirlerine, il emniyet müdürü ya da il valisine veya İl Emniyet Müdürlüğünün adli birimine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne veya Cumhuriyet Başsavcılığına aktarmadığı kaydedildi. Şüphelilerinden daha önce açığa alınan Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca ise Öksüz ile gözaltında olduğu sırada görüştüğünü itiraf etti. İfadesinde Sarıkoca’ının “Öksüz’e ‘Bu kadar sivil vatandaşı, İslamiyet’teki hangi kritere dayanarak öldürdünüz?’ diye sordum” dediği anlatılan iddianamede, Öksüz’ün, jandarma karakolundan Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülmek üzere bindirildiği araçtan, bir kez daha sorgulanacağı gerekçesiyle indirildiği bildirildi.
ÖKSÜZ’Ü ‘ASKER’ GİBİ GÖSTERDİLER
Darbe teşebbüsüne katılan Adil Öksüz’ün de isminin yer aldığı, ancak sivil olduğunun ifade edilmediği 98 kişilik listelik tutanak, gözaltına alınmaları talebiyle Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Ancak tutanakta,  şüphelilere ait teslim alma, üzerlerinden çıkan eşyalara yönelik tutanaklar ve diğer olay yeri tespit tutanaklarının yer almadığı tespit edildi. İddianamede ayrıca Adil Öksüz’ün, üzerinden çıkan ZTE 4G LTE marka GPS yer koordinat belirleme cihazının tuvaletteki ‘peçetelikten’ çıktığı tespit edildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...