Diyarbakır'da hava destekli uyuşturucu operasyon

Diyarbakır'da hava destekli uyuşturucu operasyon

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı 3 köy ve çevresinde, bu sabah saatlerinde hava destekli geniş kapsamlı bir uyuşturucu operasyonu başlatıldı.

Hani ve Çüngüş ilçelerinde dün yapılan operasyonlarda toplam 64 bin 472 kök hintkeneviri imha edildi. nbsp;Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy İlçeleri'ne bağlı 6 köyde, 20 Haziran tarihinde başlayan 800 güvenlik görevlisinin katıldığı uyuşturucuyla mücadele operasyonları devam ediyor. Uyuşturucu operasyonları, daha sonra merkez Hevsel Bahçeleri ve son olarak dün yine Çüngüş, Hani İlçeleri ile Diyarbakır merkez Hevsel Bahçeleri'nde devam ederken, bugün saat 04.00'da Lice İlçesi'ne bağlı Tepeköy, Kutlu ve Türeli Köyleri çevresindeki kırsal alanda, kenevir ekim alanlarının imhasına yönelik operasyon başlatıldı. nbsp;Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Lice'nin köylerinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında tespit edilen yasadışı kenevir ekim alanlarının imhasına yönelik olarak saat 04.00'de operasyon başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Operasyon öncesi İl Jandarma Komutanlığı'nca kırsal alanındaki suç unsurlarına yönelik yapılan istihbari çalışma neticesinde, Tepeköy Çayı'nın Kutlu Köyü kuzeyindeki geniş vadilerinde yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki bölgede yasadışı kenevir ekiminin yapıldığı tespit edilmiştir. Operasyonda. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde toplam 34 tim ile güvenlik tedbirlerini içeren çember oluşturulmuş, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şubesi ve Narkotik timler ve adli jandarma ekipleri vasıtasıyla da yasadışı kenevir ekim tarlalarının imha faaliyeti başlamıştır" denildi.Operasyona Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, Lice Jandarma Komando Alayı, Silvan Jandarma Komando Alayı, Hani Jandarma Asayiş Komando Bölüğü ve geçici köy korucuları operasyon timleri olmak üzere toplam 34 tim kuvvetin katıldığı belirtildi. Ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 1 Sikorsky helikopter, 1 taarruz helikopter kolu, 15 kirpi ve 14 kobra tipi zırhlı araçlar ile destek sağlandığı belirtilerek, İHA ile havadan inceleme yapıldığı kaydedildi. Operasyonda güvenlik çemberinde 500, narkotik müdahale ekiplerinde ise 200 olmak üzere toplam 700 askeri personelin görev aldığı ifade edildi.
BİR GÜN ÖNCE 2 KÖYE OPERASYON
Valilik, dün Hani ve Çüngüş ilçelerindeki uyuşturucu operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şu bilgilere yer verdi:
"Diyarbakır İl Jandarma Bölge Komutanlığınca, 25 Haziran 2013 tarihinde Diyarbakır ili Çüngüş ilçesi Yeniköy köyü ile Hani ilçesi Seren köyünde uyuşturucu madde imal ve ticareti ile yasa dışı kenevir ekimi yapan şahıslara yönelik icra edilen operasyonlar kapsamında; Hani ilçesi Seren köyünde arazide beş ayrı noktada yapılan aramalar neticesinde 65 bin 500 kök kenevir bitkisi, Çüngüş ilçesi Yeniköy Köyü'nde bir arazide yapılan aramada 1972 kök kenevir bitkisi ile birlikte toplam 64 bin 472 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Olay mülki ve adli makamlara bildirilmiş olup Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olayla ilgili tahkikata başlanılarak, 4 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır."
20 Haziran'da Lice, Hani ve Kocaköy İlçleri'ne bağlı 6 köy ve mezrada 800 güvenlik görevlisinin katıldığı 'Şehit Uzman Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun' adı verilen hava destekli uyuşturucu operasyonunda, yaklaşık 60 milyon lira değerindeki, 3 milyon 43 bin 582 kök hintkeneviri ele geçirilmişti. nbsp;
Öte yandan Diyarbakır kent merkezinde bulunan Hevsel Bahçeleri'nde 3 gün süren uyuşturucu operasyonunda 1 ton 151 kilo esrar ile 78 ayrı tarlada ekili 397 bin 643 kök hintkeneviri sökülerek imha edildi. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...