CHP'nin yeni Grup Başkanvekilleri belli oldu

/ Kaynak: AA
CHP'nin yeni Grup Başkanvekilleri belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP'de mevcut grup başkanvekileri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce yeniden aynı göreve seçilirken, üçüncü grup başkanvekili Sinop Miletvekili Engin Altay oldu.

CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı'nda CHP'ye düşen üyelikler için seçim yapıldı. Grup Başkanvekilliği için 9 aday yarıştı. Sinop Milletvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Konya Milletvekili Atilla Kart, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ilk turda yeterli çoğunluğu sağlayamadı. İkinci tur seçimlerinde salt çoğunluğu sağlayan Altay 70 ve Hamzaçebi 68 oy alarak CHP Grup Başkanvekilliğine seçildi. Üçüncü grup başkanvekilliği için hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine 3. 4. ve daha sonra 5. tur oylamalara geçildi. Bu turda Tarhan ve Özel'in çekilmesi üzerine İnce tek aday olarak kaldı. İnce, 5. tur oylamada aldığı 103 oyla yeniden grup başkanvekili seçildi. CHP'nin Grup Başkanvekilliği seçimleri yaklaşık 6 saat sürdü.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...