Güvenli yol için görev kadında

Düzenleyen:
Güvenli yol için görev kadında

YAŞAM Haberleri

Bu konu da mı kadınlara düşüyor? Büyük çoğunlukla evet... Diyelim ki kendi aracınızla seyahate çıktınız. Giderken eğlenerek, her gördüğünüz güzel yerde durarak tamamladınız yolculuğunuzu. Dönüş ise sıkıntılı. Yol, trafik, yorgunluk, tatilin bitmesi veya sevdiklerinizi geride bırakmak gibi birçok olumsuzluk bir arada ama can güvenliği en önemlisi.

CANAN ERASLAN - Bunun için dönüş yoluna çıkmadan önce de çok dinlenmiş olmak gerek. Hem de sadece aracı kullanacak olan kişinin değil, tüm ailenin dinlenmesi... Yorgun olmak, güvenli sürüş önündeki en büyük engellerden biri. Uyku basması ve dikkatsizlik başta olmak üzere bütün olumsuzluklar yorgunlukla başlıyor. Sürücüye eşlik edenlerin de dikkatinin yoğun olması kazaları önleyen bir unsur. Yine yolda verilecek molalarda, hız sınırında, trafik işaretlerine uyma konusunda kadınların mutlaka uyarıcı ve yönlendirici olmasında fayda var. Ailece verilecek bir mola, dönüş yolculuğunun da keyifli ve güvenli olmasına imkân sağlayacak. “Yavaş”, “Kaçla gidiyorsun?”, “Sollanmaz işaretini görmedin mi?” gibi cümleler yerine keyifli bir sohbet ve yönlendirme de güvenlik için olmazsa olmaz davranış şekillerinden biri. Uzmanlar ise, 2  saatte bir en az 15 dakika dinlenmesini, mecbur kalmadıkça gece yolculuk yapılmamasını, araçta mutlaka bir harita bulundurulmasını, yangın söndürme tüpü, ikaz işaretleri, gerekli trafik belgelerinin bulundurulmasını da öneriyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...