Kazdağları rampaları 5 dakikada geçilecek

Düzenleyen:
Kazdağları rampaları 5 dakikada geçilecek

Ekonomi Haberleri

Çanakkale-İzmir kara yolunda Ayvacık - Küçükkuyu arasında bulunan ve yaklaşık 40 dakikada kat edilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden T1 ve T2 tünellerinin tamamlanmasının ardından 5 dakikada geçilecek.

2016 sonunda başlanan T1 tüneli, gidiş ve geliş olmak üzere çift yönlü inşa edilecek. Toplam uzunluğu 1,7 kilometre olacak tünellerdeki trafik akışı bölünmüş yol olarak sağlanacak. Bölgede inşa edilecek 4 bin metre uzunluğundaki T2 tüneli ise, Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi 3 bin 71 metre daha kısaltacak ve yolculuk süresini yarım saatten 10 dakikaya indirecek. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin “Kazdağları rampalarımızı bilen biliyor. Bölgede eğim fazla. Bir kamyonun arkasına takıldığınızda, sollama yapmak çok zor. Kazalar meydana geliyor. Sıkıntılı bir bölge. 2017’nin sonuna doğru tamamlanacak tünelle, ulaşım son derece rahatlayacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...