Devlet Bahçeli: FETÖ ve PKK’nın 6 ayda kökü kazınmalı

Düzenleyen:
Devlet Bahçeli: FETÖ ve PKK’nın  6 ayda kökü kazınmalı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ davalarının hâlâ mahkemelerde sürüncemede bırakıldığını belirterek,“Bomba atan belli, atıldığı yer belli, şehidimiz belli. PKK ile mücadelemiz de aynı şekilde sürdürülmelidir. Yani 2017 yılı son 6 ay içerisinde Türkiye’de FETÖ ve PKK terörünün kökü kazınmalıdır” dedi. Bayram namazının ardından merhum Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret eden MHP lideri, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş sırasında bazı kavramlar kullandığını belirterek, “Bu kavramların açıklığa kavuşması lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’dan neyi anlıyor? 18 Temmuz’dan neyi kastediyor? İkisi arasındaki fark ne anlama geliyor? Bunların kamuoyuyla paylaşılması lazım. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına bakılırsa 18 Temmuz’da bir sessiz devrim var ama milletin 249 şehidiyle Türkiye’nin birliğini, dirliğini, devletini koruyan bir mücadelesi olarak da 15 Temmuz ihanet darbesinin olduğu gün var. Kemal Kılıçdaroğlu bunlardan hangisini tercih ediyor? Tercih sebeplerini açıklaması lazım. Yürürken düşünmesini tavsiye ederim” dedi.
Gazetecilerin, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü sırasında bozkurt işareti yaptığını hatırlatmaları üzerine ise “Bozkurt işareti samimiyse başımın üstünde yeri var. Yok ülkücü camiayı kandıracağını zannediyorsa, kendi kanıyor farkında değil” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, “Meclis iç tüzüğü ile ilgili AK Parti’den size gelen bir teklif söz konusu, o teklife bir cevap verilecek mi?” sorusuna ise “MHP dün Anayasa değişirken ‘evet’ deyip, iç tüzük ve ona benzer uyum kanunlarına ‘hayır’ diyecek ikilemli bir parti değildir” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...