Kato’da bayram

Düzenleyen:
Kato’da bayram

YAŞAM Haberleri

Şehitlerin kanını yerde bırakmayan Mehmetçik, daha önce ‘girilemez’ denen Kato Dağı’nı temizleyip omuz omuza saf tuttu.

Mehmetçik, PKK’nın silah yığdığı 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı’nı 67 günden bu yana didik didik etti. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadı. Tam donanımlı özel eğitimli askerler, geceleri de dağda kalarak, kaçmaya çalışan teröristlerin izini sürüp çoğunu etkisiz hale getirdi. Binlerce silah ve mühimmata da el koydu. Zorlu ve engebeli arazide ilerleyen askerler için, sarp kayalık ve kar yığınlarının olduğu bölgede iş makineleri ile yollar açıldı. Tespit edilen 150’ye yakın mağara temizlenip, mayın ve patlayıcı aramaları yapıldıktan sonra iş makineleriyle kapatıldı. Kahramanlar, daha önce hiç girilmeyen Kato Dağının zirvesinde Türk bayrağını göndere çekti. Ülkesi için omuz omuza mücadele eden “Hudut Kartalları” bir zamanlar hainlerin cirit attığı dağlarda dün huşu içinde bayram namazını eda etti.
Geçen yıl PKK’lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerinden uzakta kaldıkları için mağdur olan Şırnaklılar da, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde bu yıl bayrama huzur içinde girdi. Son 10 yılın en güzel ve huzurlu bayramını yaşadıklarını vurgulayan Zekeriya Tanık, terörsüz bayramın tadını çıkardıklarını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Genelkurmay Başkanı Org. Hulûsi Akar da sıcak sınır hattını ziyaret etti. Geceyi Siirt’te geçiren Org. Akar bayram namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı, çocuklara harçlık dağıttı. Org. Akar, daha sonra İbrahim Hakkı ve İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbelerini ziyaret edip dua etti.
Çukurca’daki Bayraktepe Özel Harekât polislerini ziyaret eden Bakan Soylu da “Ülkemizin her yerinde ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanmasına, Ezan-ı Muhammedi’nin ülkenin semalarında okunmasına canlarımız feda olsun” dedi.
Kato’da bayram
Org. Akar ve Org. Çolak, Siirt’in Tillo ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...