Yabancılar aldıkları konutları satmaya başladı

- Güncelleme:
Yabancılar aldıkları konutları satmaya başladı

Ekonomi Haberleri

Yabancılar ekonomik krizden dolayı Türkiye'den aldıkları konutları satıyor.

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Şeref Varlı, yaptığı açıklamada, Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin her sektör gibi emlakçılık sektörünü de etkilediğini söyledi. Fethiye'de yaklaşık 4 bin konutun yabancılara ait olduğunu belirten Varlı, bir dönem çok hızlı olan emlak satışlarının son yıllarda gerilediğini vurguladı. Avrupa'daki ekonomik krizin yabancılara Türkiye'deki konutlarını sattırdığını dile getiren Varlı, "Ülkesindeki ekonomik krizle boğuşan bir kişi, ülkesinde de muhakkak bir ev veya araç kredisine girmiş oluyor. Kriz nedeniyle rahat ödeyemediği borçlarını, Türkiye'de yaptığı yatırımları feda ederek ödüyor. Bu nedenle yabancılarda gözle görülür bir geri satış var" dedi. "Fethiye gibi güzel bir yerin her zaman taliplisi olur, bugün İngilizlerin sattığı mülkü yarın Ruslar veya Araplar alabilir" diyen Varlı, "Ortadoğu'daki karışıklıktan dolayı Araplar da Türkiye'de yatırım yapmaya başladı. Arap aileler kalabalık olduğu için büyük evlere talip oluyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.
Geçen yıl Fethiye'de yaşanan depremin emlak sektörünü rahatsız ettiğine işaret eden Varlı, "Biz yüzyıllardır burada yaşıyoruz. Deprem olsa da olmasa da bu memleketi terk edecek değiliz. Buradaki depremler dolayısıyla inşaatçılarımız daha kaliteli inşaat yapmaya yöneldi. Eskiden çok zarar verdiği ilçemizde artık deprem hissediliyor ama hasar veremiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...