Merakla beklenen 91. Gazi Koşusu'nu Piano Sonata kazandı

Düzenleyen:
Merakla beklenen 91. Gazi Koşusu'nu Piano Sonata kazandı

SPOR Haberleri

Jokeyliğini Ahmet Çelik’in yaptığı safkan at son on yılın en hızlısı oldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Gazi Koşusu’nu Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı Piano Sonata isimli at kazandı. Çim pistte gerçekleşen 2400 metre mesafeli koşuda Piano Sonata 2.27:74’lük derece yaptı. Veliefendi’de yapılan yarışta 3 yaşlı İngiliz tayları koştu. Piano Sonata’nın imza attığı 2.27:74’lük derece son 10 yılın en iyi derecesi oldu. Ahmet Çelik, muhteşem bir tayla yarıştığını dile getirerek “Hayatımda kazandığım en rahat yarışlardan biri oldu” ifadesini kullandı. Halis Karataş’ın jokeyliğindeki Pershing ikinci olurken, üçüncü sırada Özcan Yıldırım’ın jokeyliğinde koşan Finesse yer aldı. Runner Bull adlı tay da Akın Sözen’le dördüncü oldu ve tabelayı tamamladı. Gazi Koşusu’nda birincilik ikramiyesi 1.500.000 TL olarak belirlenmişti. Geçen yılki 90. koşuyu Ahmet Güzelocak’ın sahibi olduğu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı Graystorm adlı safkan, 2.30.50’lik derecesiyle kazanmıştı. 
Merakla beklenen 91. Gazi Koşusu'nu Piano Sonata kazandı
Ödül yağmuru

Koşuda birinci olan “Piano Sonata”nın sahibi Oğuz Yalçın, yarış ikramiyesi, yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle toplam 2 milyon 608 bin lira para ödülünün de sahibi oldu. Koşuda ikinci olan Pershing’in sahibi Kamil Kahyaoğlu 600 bin lira para ödülü kazanırken, üçüncü Finesse’nin sahibi Levent Kitapçı 300 bin, dördüncü “Runner Bull”un sahibi Nurbiye Gülerce de 150 bin lira para ödülü elde etti. 

Çelik saltanatı
91. Gazi Koşusu’nu kazanan jokey Ahmet Çelik, üst üste üçüncü defa bu başarıyı kazandı. Ahmet Çelik, Ekrem Kurt’tan 44 yıl sonra Gazi Koşusu’nu üst üste 3 kez kazanmayı başaran ilk jokey olarak tarihe geçti.
Merakla beklenen 91. Gazi Koşusu'nu Piano Sonata kazandı
Kupa Nadir Alparslan’dan
Gazi Koşusu’nda birinci olan Piano Sonata’nın sahibi Oğuz Yalçın’a kupayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan verirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ise atın antrenörü Metin Acar’a ödülünü sundu. Jokey Ahmet Çelik’e ödülünü, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci takdim etti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...