DiaSa'nın devrine onay verildi

- Güncelleme:
DiaSa'nın devrine onay verildi

Ekonomi Haberleri

Rekabet Kurumu, aralarında DiaSA, Alternatif Bank, Show TV ve Kamil Koç gibi pek çok şirketin bulunduğu milyarlarca dolarlık hisse devrine onay verdi.

Rekabet Kurumu, DiaSA hisselerinin, Yıldız Holding nbsp;tarafından devralınması işlemine izin verdi. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan kararlara göre, Kurul, Yapı Kredi Bankası AŞ ile Yapı Kredi Emeklilik AŞ ve Yapı Kredi Sigorta AŞ arasında akdedilen hayat ve hayat dışı sigorta sözleşmelerine bireysel muafiyet tanıdı. Kurul, ayrıca Yıldız Holding AŞ ve Şok Marketler Ticaret AŞ tarafından DiaSA Dia Sabancı Süpermarketler Ticaret AŞ'nin tüm hisselerinin Distribuidora Internacional de Alimentación S.A., Dia Portugal Supermercados Sociedade Unipessoal Lda, Twins Alimentación S.A.U., Pe-Tra Servicios a la Distribución S.L.U. ve Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ'den devralınması işlemine izin verdi.
Otomotiv Sanayii Derneğinin üyeleri ve kamuoyuyla paylaşmak istediği üretim verilerinden bir ay öncesine ait alt kırılım ve model bilgisi içermeyen firma/marka bazındaki üretim ve fabrika satış bilgilerinin paylaşılmasına da bireysel muafiyet tanındı.
Aynı zamanda Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon AŞ tarafından, Aks Televizyon Reklamcılık ve Flimcilik AŞ ve Show bağlantılı varlıklara ait hisselerin tamamının devralınması işlemine izin verildiği bilgisine de yer verildi.


ALTERNATİFBANK HİSSELERİNİN DEVRİ
Allianz SE tarafından, Yapı Kredi Sigorta AŞ ve Yapı Kredi Emeklilik AŞ'nin tüm hisselerinin, Yapı Kredi Bankası AŞ, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yapı Kredi Faktoring AŞ'den devralınması işlemine izin veren Kurul, The Commercial Bank of Qatar tarafından, Alternatifbank AŞ'nin yüzde 70.84 oranında hissesinin Anadolu Endüstri Holding AŞ ve grup şirketlerinden devralınmasına da onay verdi.
ACTERA grubunun kontrolünde bulunan Kronos S.a.r.l. tarafından, Kamil Koç Otobüsleri AŞ ve Kamil Koç Sigorta Aracılık Hizmetleri AŞ'nin tüm hisseleri ile Batı Anadolu Terminal İşletmeciliği Ltd Şti'nin yüzde 70 hissesinin devralınması işlemine izin verildi.
Rekabet Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının Yeditepe Beynelmilel Otelcilik Turizm ve Ticaret AŞ'de bulunan yüzde 26 oranında hissesinin muhtemel alıcılardan Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işleminin, 2013/2 sayılı Tebliğ kapsamında olmadığına, Aksoy Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.
George Fischer Ltd. tarafından, yüzde 90 oranında hissesinin devralınması suretiyle Hakan Plastik Boru ve Profil San. Tic. AŞ üzerinde Zafer Karadeniz ve Ahmet Karadeniz ile ortak kontrol tesis edilmesi işlemini onaylandı.
Öte yandan, Kurum, Wilmar International Limited'in iştiraki Newbloom Pte. Ltd. tarafından, yüzde 53,74 hissesinin Noble Resources Pte. Ltd'den devralınması suretiyle, Noble Plantations Pte. Ltd'nin ortak girişime dönüştürülmesi işlemi ile Gestamp Automoción SA'nın Kuzey ve Güney Amerika'daki bazı iştiraklerinin, Mitsui amp; Co, Ltd. ve Gestamp Automoción SA ortak girişimine dönüştürülmesi işlemine izin verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...