Hülya Koçyiğit, bütün sorunları ileri demokrasiyle çözebiliriz

/ Kaynak: CHA
Hülya Koçyiğit, bütün sorunları ileri demokrasiyle çözebiliriz

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Akil İnsanlar'dan Hülya Koçyiğit, Erdoğan'a sundukları raporlar hakkında açıklama yaptı. Koçyiğit, "Bütün bunların daha ileri bir demokrasiyle çözülebileceğini gördük' dedi.

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti'nden Hülya Koçyiğit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundukları raporlar hakkında açıklama yaptı. Koçyiğit, "Bütün bunların daha ileri bir demokrasiyle çözülebileceğini gördük. Bunun için birbirimizle diyalog kurmalıyız." dedi. nbsp;Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti'nden Hülya Koçyiğit, Beşiktaş'taki Başbakanlık çalışma ofisinde, Başbakan'a sunulan raporun ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Koçyiğit, "Ben çözüm sürecine bütün kalbimle inanıyorum. Halkla yaptığımız görüşmelerde sadece bir kesimin sorunları olmadığını, farklı kesimlerde de sorunlar olduğunu gördük. Bütün bunların daha ileri bir demokrasiyle çözülebileceğini gördük. Raporumuzda da buna benzer dileklerimizi dile getirdik. Elbette hepimizin toplumsal barışa ihtiyacımız var. Bunun için birbirimizle diyalog kurmalıyız. Başbakan raporları dinledi. Eleştiri ve önerileri alıp değerlendireceğini söyledi. Halkın nelerden endişe duyduğunu sunduk. Bütün bunları bir bütün haline getirerek topluma sunacağını belirtti." ifadelerini kullandı.
Hazırladıkları raporlarda bölünme korkusunun çok olduğunu belirten Koçyiğit, "Neyin karşılığında bu barışın yapıldığına dair soru soranlar var. En büyüt ihtiyacımız toplumsal barıştır." şeklinde konuştu.
Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan ise "Kendi aldığı notlarla Başbakan zaman zaman hem soru sordu hem de not aldı. Raporlar bittikten sonra, bizim soru sorabileceğimizi söyledi. Soru soranlar oldu. Halkın bu sürece büyük desteği var, ama bazı bölgede kaygılar var. Onun dışında özet olarak, şu anda çekilme bitmiş değil. Konunun sapmaması açısından sadece raporlar konuşuldu." diye konuştu.
Gezi Parkı ile ilgili sorulan soruya ise Doğan, öyle bir sorunun Başbakan'a yöneltildiğini ve karşılıklı görüş bildirildiğini söyledi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...