Türk dostu parlamenterler Erdoğan'a destek verdi

Türk dostu parlamenterler Erdoğan'a destek verdi

GÜNDEM Haberleri

'Başbakanlığınız süresinde Türkiye tarihî ilerleme sağladı' diyen parlamenterler; son olayların, Türkiye-AB ittifakı karşıtları tarafından kullanıldığını bildirdi

"Başbakanlığınız süresinde Türkiye tarihî ilerleme sağladı" diyen parlamenterler; son olayların, Türkiye-AB ittifakı karşıtları tarafından kullanıldığını bildirdi. nbsp;Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) Türk dostu parlamenterler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları açık mektupta samimi çevrecilerin endişelerini paylaşırken, şiddete başvuranları kınadı. AP'nin Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kararından rahatsız olan Türkiye dostu parlamenterler; hazırladıkları ortak mektupta Avrupa Birliği'ne, "Türkiye'nin katılım müzakerelerinde yargı ve temel haklar ile adalet, özgürlük ve güvenlik fasıllarının açılması" çağrısında bulundu. AP'deki Türkiye'nin Dostları Grubu'nun mektubunda, "Türkiye-Avrupa dostluğunu aktif şekilde teşvik ediyoruz ve Türkiye'nin diğer faktörlerin yanı sıra AB üyelik özlemi çerçevesinde devasa siyasi ve ekonomik gelişme kaydettiğini kabul ediyoruz. Türkiye'yi daha fazla demokratikleşme yolunda destekliyor ve Avrupa değerlerinin benimsenmesini teşvik ediyoruz. Başbakanlığınız süresinde Türkiye'nin bu doğrultuda tarihî ilerleme sağladığını kabul ediyoruz" ifadesi kullanıldı. Mektupta ayrıca; içeride ve dışarda Türkiye-AB ittifakı karşıtlarının son olayları bahane ederek üyelik sürecini yolundan çıkarmaya çalıştıklarına dikkat çekilerek, asıl bu dönemde birlikteliğe ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...