Malatya'daki darbe girişimi davası başladı! Böyle getirildiler...

Düzenleyen:
Malatya'daki darbe girişimi davası başladı! Böyle getirildiler...

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti'nin de bulunduğu 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı. Davaya katılan sanıkların görüntüsü ise dikkatlerden kaçmadı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine  ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 28'i  tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı.FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 2. Ordu ile 7. Ana Jet  Üs komutanlıklarındaki olaylara ilişkin haklarında Malatya 1. Ağır Ceza  Mahkemesinde kamu davası açılan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral  Adem Huduti'nin de bulunduğu general, subay, astsubay ve erlerden oluşan 76  sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması için Yakınca spor Salonu  çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Cezaevi araçlarıyla spor salonuna kelepçeli getirilen dönemin 2. Ordu  Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun'un da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık,  Jandarma ekiplerince içeri alındı. Diğer tutukluların ise Ses ve Görüntü Bilişim  Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılacakları öğrenildi.Tutuklu yargılanan dönemin 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı  Tuğgeneral Zeki Karataş ve 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa  Serdar Sevgili duruşmaya gelmedi.Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti duruşmaya SEGBİS  aracılığıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden katılırken duruşmada bugün tanıkların  dinlenmesi bekleniyor.Duruşmada mahkeme heyetinin başkanlığını Malatya 1. Ağır Ceza  Mahkemesi Başkanı Vedat Koç yapıyor.Spor salonunun girişinde kontrol noktası oluşturup çevrede güvenlik  önlemi alan polis ve özel harekat ekipleri, avukatların yanı sıra tutuksuz  sanıklar ve yakınları, müştekileri ve izleyicileri X-ray cihazından geçirerek üst  araması yaptıktan sonra içeri aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...